Verzoek om informatie huidige en geplande breedbandaansluitingen Regio Rivierenland

Regio Rivierenland verzoekt alle partijen die binnen het gebied van Regio Rivierenland breedbandaansluitingen exploiteren, of dat van plan zijn, om informatie te verschaffen over het dekkingsgebied en de kwaliteit van de huidige en geplande breedbandaansluitingen. Regio Rivierenland heeft aan alle bij haar bekende relevante partijen een brief gestuurd met het verzoek om informatie.

Mocht u geen brief hebben ontvangen, terwijl u wel breedbandaansluitingen binnen Regio Rivierenland exploiteert, of daar concrete plannen voor heeft, dan kunt u contact opnemen met Regio Rivierenland via de contactgegevens die onder aan dit bericht staan vermeld.

Regio Rivierenland zal de gevraagde informatie gebruiken om vast te stellen op welke plaatsen de kwaliteit van de breedbandaansluitingen (on)voldoende zijn. Door informatie aan te leveren over de bestaande aansluitingen en de situatie binnen de komende drie jaar, kunt u Regio Rivierenland helpen voorkomen dat er onnodige duplicatie plaatsvindt van bestaande infrastructuur. Wie nalaat tijdig en volledig te reageren, loopt het risico dat er in toekomstige besluitvorming geen rekening kan worden gehouden met diens bestaande en/of geplande infrastructuur.

Om het verstrekken van de benodigde informatie zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft Regio Rivierenland een spreadsheet opgesteld, met alle adressen uit de gemeentelijke basisregistratie adressen en gebouwen (BAG). Per adres moet worden ingevuld of er een breedbandaansluiting is en zo ja de belangrijkste kwaliteitsindicatoren, zoals gebruikte technologie (bijv ADSL/VDSL, DOCSIS) en de maximaal daadwerkelijk leverbare download- en upload-snelheid (Mbps) van de aansluiting. Er is een apart tabblad opgenomen voor de situatie over drie jaar. Deze dient te worden ingevuld voor zover er voldoende concrete plannen zijn voor verbeteringen of nieuwe breedbandaansluitingen. Zie verder het tabblad 'Toelichtingen' in de spreadsheet.

De spreadsheet is bijgevoegd bij de brieven die vanuit Regio Rivierenland naar de relevante partijen zijn gestuurd. Mocht u ten onrechte geen brief hebben ontvangen, neem dan graag contact op met Regio Rivierenland via de volgende contactgegevens.

Regio Rivierenland, t.a.v. de heer C.P.S. Herms, coördinator team Onderzoek en Ontwikkeling, Postbus 137, 4000 AC Tiel. Tel. 0344-638573, e-mail: herms@regiorivierenland.nl.

Naar boven