Welstandsnota herziening 2015
Logo Oegstgeest
De gemeenteraad van de gemeente Oegstgeest heeft op 29 oktober 2015 de Welstandsnota herziening 2015 gewijzigd vastgesteld.
 
De wijzigingen ten opzichte van de nota uit 2009 betreffen vooral aanpassing van de gebieden (dorpsgezicht Kerkbuurt toegevoegd, Nieuw-Rhijngeest en Overveerpolder geactualiseerd). De teksten zijn effectief ingekort en overzichtelijk gemaakt en het aantal regels is met name voor de gebieden met een gewoon welstandsniveau beperkt. Dit komt naar voren bij de betreffende gebieden, maar ook in de objectcriteria die nu uit twee trappen zijn opgebouwd: de eerste trap bestaat uit basiscriteria voor alle gebieden, de tweede trap bevat aanvullende criteria voor bijzondere welstandsgebieden, met waar nodig extra aanvullingen voor de dorpsgezichten.
 
Van 21 mei tot en met 1 juli 2015 heeft de concept welstandsnota ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn er inhoudelijke reacties ontvangen. Deze reacties zijn verwerkt in de ‘nota inspraak en reacties’ en meegenomen bij de vaststelling van de Welstandsnota.
 
De Welstandsnota herziening 2015 treedt de dag na bekendmaking in werking. Vanaf dat moment is de Welstandsnota op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest. De Welstandsnota is ook digitaal in te zien via www.oegstgeest.nl
Naar boven