Vastgesteld bestemmingsplan “De Lingewaarden, 1e herziening”, definitieve beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder en verleende omgevingsvergunning gecoördineerd ter inzage, Geldermalsen
Logo Geldermalsen
Met ingang van vrijdag 6 november 2015 ligt voor zes weken op grond van artikel 3.8 lid 1 en artikel 3.32 Wro en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen:
  • 1.
    het vastgestelde bestemmingsplan “De Lingewaarden, 1e herziening”;
  • 2.
    de hieraan gerelateerde beschikking voor het verlenen van hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder;
  • 3.
    de hieraan gerelateerde omgevingsvergunning.
De beroepstermijn van zes weken eindigt op donderdag 17 december 2015.
Toelichting op de planstukken
Het plangebied van het bestemmingsplan omvat het westelijke deel van het buiten gebruik geraakte bedrijventerrein De Lingewaarden waar in april 2013 al een woonbestemming voor is vastgesteld. Het gebied wordt grofweg begrensd door de Linge, de Kostverlorenkade en de Rijnstraat. De oostelijke plangrens van ligt ongeveer ter hoogte van de Lingeweg. Het bestemmingsplan, de gerelateerde beschikking hogere grenswaarden en de omgevingvergunning beogen de bouw van 15 sociale huurappartementen met bijhorende voorzieningen op dit terrein mogelijk te maken. Omdat op de beoogde locatie geen gestapelde bouw was toegestaan in het vigerende bestemmingsplan en het totaal aantal toegestane woningen van 96 niet mag worden overschreden, wordt het bestemmingsplan voor de gehele eerste fase van het te transformeren gebied herzien. Omdat de wijziging van grondgebonden woningen naar appartementen ook afwijkt van eerder verleende hogere grenswaarden, is ook een nieuw hogere grenswaardenbesluit genomen. Hierbij wordt –onder voorwaarde dat geluidwerende maatregelen in de gevel worden getroffen- een maximale geluidbelasting op de gevels toegestaan van 53 dB als gevolg van wegverkeer op de Rijksstraatweg en 60 dB als gevolg van wegverkeer op de Kostverlorenkade/Rijnstraat. Bij de verleende vergunning is ten opzichte van het ontwerp besluit een extra akoestisch rapport toegevoegd.
Coördinatie
Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Wro gemeente Geldermalsen 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan en de hogere grenswaarde wordt ook de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld. Dit betekent dat ook tegen de omgevingsvergunning alleen beroep kan worden aangetekend indien tijdig een zienswijze wordt ingediend ten aanzien van het ontwerp.
Raadplegen planstukken:
Het bestemmingsplan, de beschikking hogere grenswaarden en de omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken kunnen op afspraak worden ingezien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak kunt u terecht op de gemeentelijke website: www.geldermalsen.nl > Maak afspraak > Inzien stukken of via (0345) 586 611.
Het bestemmingsplan is op de website www.geldermalsen.nl in PDF-vorm te raadplegen (onder het kopje ‘wonen en bouwen’ en ‘bestemmingsplannen’). De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor het volgende planidentificatienummer gebruiken: NL.IMRO.0236.GDMRijnstraat4HZ1-VSG1.
Reageren
Gedurende de beroepstermijn (tot en met 17 december 2015) kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Belanghebbenden die menen dat op grond van hun spoedeisend belang het bestemmingsplan of één van de gecoördineerde besluiten niet in werking kan treden, hebben tevens de mogelijkheid om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.
Omdat op dit besluit de Crisis- en herstelwet van toepassing is, zal een versnelde behandeling bij de Raad van State plaatsvinden. In dit verband dienen alle beroepsgronden gedurende de beroepstermijn worden aangevoerd, na de beroepstermijn mogen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.
Het bestemmingsplan en de gecoördineerde besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Naar boven