Ontwerp-bestemmingsplan Duindorp – Bosjes van Poot
Logo 's-Gravenhage
Het ontwerp-bestemmingsplan Duindorp – Bosjes van Poot  wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 6 november tot en met 17 december 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:
- in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;
- in de vorm van pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;
- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur, alsmede donderdagavond alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).
 
Het plangebied ligt in het noordwestelijk deel van de gemeente Den Haag. De begrenzing van het plangebied is als volgt: Wieringsestraat, Houtrustweg, Laan van Poot en Nieboer – Duivelandsestraat.
 
Het doel van bestemmingsplan Duindorp – Bosjes van Poot is het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur en een actueel juridisch-planologisch kader te bieden.
 
Een klein deel van het plangebied, langs de rand over het Verversingskanaal, is op grond van de Monumentenwet aangewezen als Rijksbeschermd stadsgezicht Statenkwartier. In overeenstemming met het gestelde in de Monumentenwet is de aanwijzing van het Rijksbeschermd stadsgezicht in het bestemmingsplan geïntegreerd en op de verbeelding weergegeven door middel van de bestemming Waarde - Cultuurhistorie.
Het gemeentelijk beschermde stadsgezicht Vogelwijk, eveneens een zeer klein deel aan de andere kant van het plangebied, wordt op de verbeelding aangegeven door middel van de gebiedsaanduiding overige zone - gemeentelijk beschermd stadsgezicht. Ingevolge artikel 14 van de Monumentenverordening van Den Haag moeten de stedenbouwkundige, architectuurhistorische en cultuurhistorische waarden van het gemeentelijk beschermde stadsgezicht worden vastgelegd in een beschermend bestemmingsplan. Met het bestemmingsplan voldoet de gemeente aan deze verplichting.
 
Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 3573.
Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.
 
Inloopbijeenkomst
Voor dit bestemmingsplan wordt op maandag 23 november vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur een inloopbijeenkomst gehouden bij het Wijk- en dienstencentrum Het Trefpunt, Tesselsestraat 7, 2583 JH Den Haag.
Naar boven