Besluit tot de aanleg van een kentekengebonden gehandicaptenparkeerplaats nabij het perceel  Commandeurstraat 25  in Brielle
Logo Brielle
 
Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle inzake het treffen van een verkeersbesluit, als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994
Betreft:
Het aanbrengen van een gehandicaptenparkeerplaats nabij de woning Commandeurstraat 25 in Brielle.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
M otivering besluit
Op 27 november 2014 is een aanvraag ingekomen om een gehandicaptenparkeerplaats aan de voorzijde van het perceel Commandeurstraat 25 in Brielle aan te leggen. In de aanvraag is nadrukkelijk verzocht de plaats aan de voorzijde te realiseren.
 
Regelgeving
Aan het verzoek kan tegemoet worden gekomen door het aanbrengen van bord E6 van Bijlage I van het RVV 1990 en het aanbrengen van een onderbord volgens artikel 8, tweede lid onder d, 10 van het Besluit Administratieve Bepalingen Wegenverkeerswet (BABW) met daarop het kenteken van het aan verzoeker in eigendom toebehorende motorvoertuig.
 
De Beleidsnotitie Gehandicaptenparkeerplaatsen gemeente Brielle 2009 beschrijft de wijze waarop moet worden omgegaan met aanvragen om algemene en kentekengebonden gehandicaptenparkeerplaatsen.
 
Beoordeling aanvraag
De aanvraag is beoordeeld aan de punten uit het beleid, hoofdstuk 3.
 
1. Parkeergelegenheid nabije omgeving (Art. 3.2.1).
Zowel de wijkagent, als de BOA’s hebben in hun advies aangegeven dat de parkeerdruk dermate hoog is dat de aanleg van een kenteken gebonden gehandicaptenparkeerplaats noodzakelijk is.
 
2. Type gehandicaptenparkeerkaart (Art. 3.2.2)
Verzoeker is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder.
 
3. Mogelijkheden eigen parkeerplaats (Art. 3.2.3)
Verzoeker heeft geen gelegenheid op eigen terrein te parkeren.
 
4. Verkeersveiligheid, doorstroming en aantasting omgeving (Art. 3.2.4)
De politie adviseert aanleg van de plaats in een parkeervak voor de woning. Er bestaat geen gevaar voor de verkeersveiligheid als deze plaats gerealiseerd wordt omdat het vak er al ligt.
 
De weg is in beheer bij de gemeente.
 
Het conceptbesluit is gepubliceerd d.d. 7 januari 2015 en heeft twee weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingekomen.
 
Gelet op de vorenstaande overwegingen zijn wij van oordeel, dat de in het dictum te noemen verkeersmaatregel behoort te worden genomen.
 
BESLUIT
 
Burgemeester en wethouders van Brielle,
 
gelet op:
  • -
    de artikelen 2, lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994 en de artikelen 12 sub a en 21 e.v. van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;
  • -
    de Beleidsnotitie Gehandicaptenparkeerplaatsen gemeente Brielle 2009;
 
b e s l u i t e n:
 
  • I.
    kentekengebonden gehandicaptenparkeerplaats door het plaatsen van bord E6 van Bijlage I van het RVV 1990 en het aanbrengen van een onderbord volgens artikel 8, tweede lid onder d, 10 van het Besluit Administratieve Bepalingen Wegenverkeerswet (BABW) met daarop het kenteken van het aan verzoeker in eigendom toebehorende motorvoertuig in een parkeervak gelegen nabij de woning van de aanvrager aan de Commandeurstraat 25 in Brielle aangeduid op de bijgevoegde gewaarmerkte situatieschets, aan te wijzen als parkeergelegenheid voor het motorvoertuig van verzoeker.
     
  • II.
    Een afschrift van dit besluit te zenden aan:
    • Politie Rotterdam-Rijnmond
    • Sector Grondgebied
    • de officier van Justitie te Rotterdam
       
Brielle, 21 januari 2015
 
Burgemeester en wethouders voornoemd,
namens dezen,
de chef van het bureau bestuursondersteuning en –advisering,
 
mw. S.G. Meijer
 
verzonden:
afgekondigd: 21-01-2015
 
NB: Belanghebbenden worden erop gewezen, dat binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle.
Naar boven