Zoutelande, Duinweg 97 en 101, Wijziging uitgebreide omgevingsvergunninng met VVGB
Logo Veere
Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat de gemeenteraad op 1 oktober 2015 een verklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven. De verklaring heeft betrekking op de omgevingsvergunning voor de ontwikkelingen op het perceel Duinweg 97 en 101 te Zoutelande
Tevens maken bekend dat wij op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a onder aanhef 1 en 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de op 14 juli 2015 verleende omgevingsvergunning voor de ontwikkelingen op het perceel Duinweg 97 en 101 te Zoutelande hebben gewijzigd. Besloten is de vergunning en daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing voor:
  • a)
    verbouwen van Beach hotel ( artikel 2.1 lid 1 onder a )
  • b)
    het afwijken van de regels van het bestemmingsplan “Kom Zoutelande” (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo)
  • c)
    handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening, het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan “Kom Zoutelande” (artikel 7 en 15, bestemmingsplan),(artikel 2.1, lid 1 onder c Wabo) artikel 2.12, lid 1, sub a, aanhef 1 en 3 Wabo)
aan te vullen als gevolg van de door de rechter op 6 oktober 2015 uitgesproken herstelmogelijkheid van de oorspronkelijk verleende vergunning.
De verleende omgevingsvergunning ligt, met de daarbij behorende stukken zoals de aanvraag en de ruimtelijke onderbouwing, van 5 november 2015 voor een periode van zes weken (tot en met 16 december 2015) ter inzage op het gemeentehuis. De digitale omgevingsvergunning is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0084OVBeachZLD-VG02. Gedurende de beroepstermijn kunnen tegen de gewijzigde onderdelen van het besluit een beroepschrift indienen:
  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen de oorspronkelijke ontwerp omgevingsvergunning;
  • belanghebbenden die reeds beroep tegen de op 14 juli 2015 verleende omgevingsvergunning hebben ingediend;
Een beroepschrift kan gericht worden aan de Rechtbank Zeeland/West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 DH Breda.
Reeds ingestelde beroepen tegen het oorspronkelijke besluit van 14 juli 2015 zijn op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht van rechtswege ook gericht tegen de onderhavige gewijzigde omgevingsvergunning. De betrokken partijen zijn dan ook schriftelijk over deze gewijzigde vergunning geïnformeerd.
Deze vergunning treedt direct in werking omdat de rechtbank Zeeland-West-Brabant in de procedure de vergunning niet heeft vernietigd bij voorlopige voorziening. Mocht u over deze omgevingsvergunning nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Arnoud de Looff, tel. (0118) 555 233 of mail naar a.de.looff@veere.nl
Domburg, 4 november 2015
Burgemeester en wethouders van Veere,
De secretaris, De burgemeester
J.F.M. Steinbusch R.J. van der Zwaag
Naar boven