Verlenen eerste fase omgevingsvergunning Persant Snoepweg 3A, gemeente Leiderdorp
Logo Leiderdorp
Burgemeester en Wethouders van Leiderdorp maken volgens artikel 3.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij een eerste fase omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van één woning en hiermee af te wijken van het geldende bestemmingsplan “Hoven”, aan de Persant Snoepweg 3a te Leiderdorp (NL.IMRO.0547.OVpsnoepweg3a-VG01). Voor de eerste fase omgevingsvergunning is de activiteit planologische afwijking op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo van toepassing.
 
De aanvrager heeft een plan ontwikkeld om een nieuwbouw woning te bouwen op de plaats van het huidige bouwwerk. De kavel ter plaatse van de Persant Snoepweg 3a te Leiderdorp is bebouwd met een kleine vrijstaande woning. De woning is een voormalige molenaarswoning van de Munnikkenmolen welke in 2011 is verplaatst naar de Munnikkenpolder nabij de kruising van de Does en de Dwarswetering. De woning uit het jaar 1914 is gebouwd op staal (koeienhuiden) en verkeert in een zeer slechte bouwkundige staat. Voor het betreffende perceel geldt het bestemmingsplan “Hoven”. Het vergroten en verhogen van de woning is in strijd met het geldende bestemmingsplan.
 
De omgevingsvergunning is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. Middels de omgevingsvergunning wordt het planologisch kader gerealiseerd voor het betreffende bouwplan.
De ontwerp omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken (dossiernummer 2014-0193-OG01) heeft vanaf 10 september tot en met 21 oktober 2015 ter inzage gelegen in het gemeentehuis in Leiderdorp. Er zijn geen zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van de eerste fase omgevingsvergunning kenbaar gemaakt. De omgevingsvergunning ‘Persant Snoepweg 3A’ is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via www.leiderdorp.nl. Vanaf 5 november 2015 kan beroep aangetekend worden.
Instellen beroep
Diegene die een zienswijze heeft ingediend tegen de ontwerp omgevingsvergunning of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend kunnen beroep aantekenen bij de Rechtbank te Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.
Het beroepschrift moet bevatten: naam en adres, datum, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, kopie van het bestreden besluit, reden(en) van het beroep en een handtekening.
Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Hiervoor moet u griffierecht betalen.
Het verzoek moet bevatten: naam en adres, datum, besluit waartegen beroep is aangetekend, kopie van het bestreden besluit, kopie van het beroepschrift, reden(en) van het verzoek, handtekening.
Naar boven