VERKEERSBESLUIT PROVINCIALE WEG N300 (Hamstraat - Avantis)
Logo Limburg
( DEFINITIEVE VERKEERSMAATREGELEN)
GEDEPUTEERDE STAT E N VAN LIMBURG
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Bevoegheidsgrondslag
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. Voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, moet een verkeersbesluit worden genomen op grond van het bepaalde in artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994.
De betreffende weg N300 is in beheer bij de provincie Limburg.
Op grond van artikel 18, eerste lid onder b, van de Wegenverkeerswet 1994 alsook op grond van het mandaat van Gedeputeerde Staten van Limburg van 1 juli 2013 zijn wij bevoegd dit besluit te nemen.
Motivering
Op 28 september 2015 is door Boskalis Nederland Infra BV een aanvraag met ons kenmerk 2015/72019 voor een verkeersbesluit ingediend in verband met het treffen van definitieve verkeersmaatregelen op de N300.
In verband met de uitgevoerde werkzaamheden ten behoeve van het project Buitenring Parkstad Limburg dienen een aantal definitieve verkeersmaatregelen te worden genomen in het kader van de openstelling van de N300 tussen de Hamstraat en Avantis.
De maatregelen zijn uitgevoerd ten behoeve van het project Buitenring Parkstad Limburg.
Het is daarom gewenst dat voor het instellen van de definitieve verkeersmaatregelen borden of verkeerstekens worden geplaatst ten behoeve van het geleiden van verkeer ter plaatse. Een en ander zoals aangegeven op tekeningen “Definitieve bebording” met nummer T-BPLWEG-02.01-TEK-4022, versie 1.0 met de status “Definitief” d.d. 24-03-2015 en “Definitieve bebording” met nummer T-BPLWEG-02.01-TEK-4023, versie 1.0 met de status “Definitief” d.d. 24.03-2015. De maatregelen zullen leiden tot een duidelijke en veilige verkeersafwikkeling op de provinciale weg. Dit dient de belangen van de weggebruiker. Gelet hierop en het gegeven dat de maatregelen in overleg met de gemeente en de omgeving tot stand zijn gekomen, verwachten wij niet dat door de maatregelen, belangen onevenredig zullen worden geschaad.
Overig
De in dit verkeersbesluit genoemde verkeersmaatregel strekt tot de volgende in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen:
  • a.
    het verzekeren van de veiligheid op de weg;
  • b.
    het beschermen van de weggebruikers en passagiers;
  • c.
    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
  • d.
    het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.
Gelet op artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de politie.
Gelet op artikel 25 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met gemeente Kerkrade.
Hulpdiensten en stakeholders zijn geïnformeerd over de definitieve maatregelen.
Gelet op artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) wordt dit besluit bekendgemaakt door publicatie in de Staatscourant en is voor een ieder in te zien op de website van de Staatscourant.
BESLUITEN
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten Gedeputeerde Staten van Limburg:
  • I.
    In verband met de gerealiseerde werkzaamheden aan de N300 definitieve maatregelen te treffen op de N300 tussen de Hamstraat en Avantis.
  • II.
    Door plaatsing van 2 borden modelG04 met onderbord model OB401-300, 2 borden model G04, 2 borden model J32 met onderbord model OB401-300 en model A0170, 2 borden model B06 met onderbord model OB401-150 en model A0150, 2 borden model G03 en 2 borden model J03 met model A0470 van bijlage 1 van het RVV 1990.
  • III.
    Een en ander zoals weergegeven op tekeningen “Definitieve bebording” met nummer T-BPLWEG-02.01-TEK-4022, versie 1.0 met de status “Definitief” d.d. 24-03-2015 en “Definitieve bebording” met nummer T-BPLWEG-02.01-TEK-4023, versie 1.0 met de status “Definitief” d.d. 24.03-2015.
  • IV.
    Dit verkeersbesluit in werking te laten treden op 1 december 2015.
  • V.
    Alle in het verleden genomen verkeersbesluiten tot het treffen van tijdelijke en definitieve verkeersmaatregelen op de N300 tussen de Hamstraat en Avantis in de gemeente Kerkrade voor zover nog niet geschied, in te trekken.
  • VI.
    Dit verkeersbesluit te publiceren in de Staatscourant.
MEDEDELINGEN
Nadeelcompensatie
Indien het besluit niettemin schade veroorzaakt, die uitgaat boven het maatschappelijk risico, dan wel ondernemersrisico, en de benadeelde in vergelijking met andere onevenredig zwaar wordt getroffen, kan deze benadeelde de provincie verzoeken deze onevenredige schade te vergoeden.
De provincie zal op dit verzoek een separaat besluit nemen. Dit verzoek moet worden gericht aan gedeputeerde staten van Limburg, Planschade en nadeelcompensatie Buitenring Parkstad Limburg, postbus 5700, 6202 MA Maastricht.
Inwerkingtreding besluit
Dit besluit treedt in werking door publicatie in de Staatcourant (www.officielebekendmakingen.nl)
Rechtsbescherming
Als dit besluit uw belang rechtstreeks raakt en u het met de inhoud van dit besluit niet eens bent, kunt u bezwaar maken. U moet dan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een bezwaarschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht alsmede de redenen van het bezwaar (motivering). Het bezwaarschrift moet worden gericht aan: Gedeputeerde Staten van Limburg, Juridische Zaken en Inkoop, team Rechtsbescherming; Postbus 5700; 6202 MA Maastricht. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.limburg.nl en klik vervolgens op ‘e-loket’.
Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, locatie Maastricht, sector Bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht. U kunt ook digitaal een verzoek indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Gedeputeerde Staten van Limburg
namens dezen,
drs. M. Buring
clustermanager Wegbeheer
Afschriften
Een afschrift van dit besluit hebben wij verzonden aan:
  • Provincie Limburg, Cluster Wegbeheer, G. van Knippenberg
  • College van B&W Gemeente Kerkrade, Postbus 600, 6460 AP KERKRADE
  • Politie Limburg, Eenheid Regio Zuid, de heer J. Pouls, Postbus 1230, 6201 BE MAASTRICHT
  • Veolia Transport Nederland, de heer A. Pellegrom, Spoorsingel 61, 6412 AA HEERLEN
  • GGD Zuid Limburg, de heer Remco van Zijl, Postbus 2022, 6160 HA HEERLEN
  • Brandweer Zuid-Limburg, de heer H. Peters, Postbus 35, 6269 ZG MARGRATEN
Naar boven