Kennisgeving terinzagelegging Vismigratierivier Afsluitdijk
Logo Fryslân
Ontwerp-ontheffing op grond van de Flora- en faunawet.
Van maandag 2 november t/m maandag 14 december 2015 ligt de ontwerp-ontheffing op grond van de Flora- en faunawet ten behoeve van het project Vismigratierivier Afsluitdijk ter inzage. Gedurende deze periode kan een ieder zijn zienswijze indienen op dit ontwerpbesluit.
Het Rijk werkt aan de versterking van de Afsluitdijk en het vergroten van de afvoercapaciteit, Tegelijkertijd werken regionale partijen in het samenwerkingsverband de Nieuwe Afsluitdijk aan het realiseren van duurzame ambities voor de Afsluitdijk. Eén van de projecten is de aanleg van een Vismigratierivier.
Welke stukken?
Om het project planologisch mogelijk te maken, worden de geldende bestemmingsplannen aangepast middels een Provinciaal Inpassingsplan (PIP). Het college van Gedeputeerde Staten heeft het ontwerp PIP en de bijbehorende stukken vastgesteld op 9 juni 2015. Het ontwerp-PIP, het Milieueffectrapport, de ontwerp-Natuurbeschermingswetvergunning en de Passende beoordeling hebben van 22 juni 2015 t/m 2 augustus 2015 ter inzage gelegen.
In de kennisgeving van de reeds ter inzage gelegde stukken is vermeld dat de ontwerp-ontheffing op grond van de Flora- en faunawet na de zomer van 2015 ter inzage wordt gelegd. Het Ministerie van Economische Zaken is het bevoegd gezag voor de verlening van de ontheffing op grond van de Flora- en faunawet. Zij is van plan om de ontheffing te verlenen.
Welke procedure?
Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet en de provinciale coördinatieregeling (in de zin van art. 3.33 lid 1, aanhef en onder b, Wro) zijn van toepassing op de benodigde besluiten ter uitvoering van het project Vismigratierivier.
Inzien van de stukken
De ontwerp-ontheffing op grond van de Flora- en faunawet ligt van 2 november t/m maandag 14 december ter inzage ter inzage bij de provincies Fryslân en Noord-Holland, de gemeenten Hollands Kroon, Harlingen en Súdwest-Fryslân en Rijkswaterstaat Midden-Nederland. Voor adressen en openingstijden zie www.fryslan.frl/afsluitdijk of bel 058 292 8724. U kunt de ontwerp-ontheffing op grond van de Flora- en faunawet ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.fryslan.frl/afsluitdijk.
Reactie
U kunt uw zienswijze digitaal indienen via e.sibelt@fryslan.frl of per post zenden naar Gedeputeerde Staten van Fryslân, t.a.v. Ester Sibelt, Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden.
Heeft u vragen, neem dan contact op via tel 058 292 8724 of mail e.sibelt@fryslan.frl.
U dient uw zienswijze toe te lichten waarbij uw zienswijze uitsluitend betrekking kan hebben op de ontwerp-ontheffing op grond van de Flora- en faunawet. Het is niet mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen de van 22 juni t/m 2 augustus 2015 ter inzage gelegde documenten (het ontwerp-PIP, het Milieueffectrapport, de ontwerp-Natuurbeschermingswetvergunning en de Passende beoordeling).
Wat gebeurt er met uw reactie?
Uw zienswijze wordt betrokken bij de beslissing tot verlening van de ontheffing op grond van de Flora- en faunawet. In een Nota van Antwoord wordt toegelicht tot welke wijzigingen de zienswijzen hebben geleid. Als u een zienswijze heeft ingediend, wordt u hierover schriftelijk geïnformeerd. U kunt als indiener vervolgens, indien u als belanghebbende kunt worden aangemerkt, beroep instellen tegen de beslissing tot verlening van de ontheffing op grond van de Flora- en faunawet.
Naar boven