Vastgesteld bestemmingsplan "Kern Ooij"
Logo Groesbeek
Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat de gemeenteraad van Groesbeek het bestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld en het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.
Het plan
Voor de kern Ooij gelden momenteel bestemmingsplannen die bijna tien jaar van kracht zijn. In verband met het in werking treden van de Wet ruimtelijke ordening per 1 juli 2008 en de daarin opgenomen verplichting bestemmingsplannen minimaal éénmaal in de tien jaar te herzien, is in 2014 met de actualisatie van deze plannen gestart. De gemeenteraad heeft daartoe een Nota van Uitgangspunten voor het plangebied vastgesteld die verwerkt is in de eerder ter inzage gelegen hebbende voorontwerp- en ontwerpbestemmingsplannen. In het nieuwe bestemmingsplan zijn vooral de bestaande situaties vastgelegd en zijn enige aanpassingen doorgevoerd als gevolg van wet- en regelgeving die de afgelopen tien jaar in werking is getreden.
Het ontwerpbestemmingsplan "Kern Ooij" heeft van 2 juli 2015 tot en met 12 augustus 2015 overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen voor zienswijzen. Gedurende deze inzagetermijn zijn op het ontwerp-plan geen zienswijzen naar voren gebracht.
Inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan "Kern Ooij" ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van 4 november 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:
Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw H. Schot, telefoonnummer 024 – 30 13 561, of de heer D. van Kessel, telefoonnummer 024 - 3013 582.
Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 5 november 2015 tot en met 16 december 2015.
Beroep
Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het vaststellingsbesluit en bovengenoemd vastgesteld ruimtelijk plan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:
- Een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op de ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt.
Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.
Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn in werking.
Voorlopige voorziening
Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit niet in werking treedt dan wel de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.
Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer 070 - 42 64 426.
 
Groesbeek, 3 november 2015

Het college van burgemeester en wethouders,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven