Gemeente Haren - Bestemmingsplan De Meihorst gewijzigd vastgesteld
Logo Haren
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 september 2015 het bestemmingsplan Haren-De Meihorst gewijzigd heeft vastgesteld.
 
Dit plan voorziet in een juridische, planologische regeling voor het oprichten van (maximaal) 15 woningen op het terrein van de voormalige kwekerij van der Mei. Het betreft hier de locatie gelegen tussen de Stationsweg / Poorthofsweg / Lokveenweg / Middelhorsterweg. De hoofdtoegang van het gebied ligt aan de Middelhorsterweg.
 
De wijzigingen van het bestemmingsplan betreffen het verwerken van twee amendementen in de regels van het bestemmingsplan alsmede een aantal wijzigingen in de toelichting op het bestemingsplan.
De eerste wijziging betreft het opnemen van een nieuwe regel onder k in artikel 5.2.2. (Wonen). De oppervlakte van een hoofdgebouw (inclusief aan- en uitbouwen) mag, behalve voor de twee hoofdgebouwen op de beide percelen langs de entree vanaf de Middelhorsterweg, maximaal 25% van de oppervlakte van het bijbehorende perceel bedragen. In artikel 5.2.3. onder e is deze tekst eveneens opgenomen. De overige bestaande regels zijn hernummerd.
De tweede wijziging betreft het opnemen van een nieuwe regel onder h in artikel 5.2.2. dat de afstand van een hoofdgebouw tot de achterste perceelsgrens, behalve voor de twee hoofdgebouwen op de beide percelen langs de entree vanaf de Middelhorsterweg, minimaal 5 meter dient te bedragen. In artikel 5.2.3 onder h is opgenomen dat de afstand van een aan- of uitbouw tot de achterste perceelsgrens ten minste 3 meter dient te bedragen, met dien verstande dat aan- of uitbouwen die op minder dan 5 meter vanaf de achterste perceelsgrens worden gebouwd worden voorzien van een plat dak. De overige bestaande regels zijn hernummerd.
 
Het gewijzigd vastgestelde plan ligt met ingang van vrijdag 30 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 10 in Haren Gn. Tevens kunt u het plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Rechtsbescherming
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht. Ook kunt u beroep instellen als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Een beroepschrift stuurt u naar de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van
beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de ABRvS. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W.A. Holtjer, telefoonnummer 14 050 en w.a.holtjer@haren.nl of de heer P.P. Antuma, telefoonnmmer 14 050 en p.antuma@haren.nl.
Naar boven