Bestemmingsplan: “Paraplubestemmingsplan Mantelzorgwoning”
Logo Brummen
Burgemeester en wethouders van Brummen maken bekend dat gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), de gemeenteraad in haar vergadering van donderdag 15 oktober 2015 het bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Mantelzorgwoning’ (NL.IMRO.0213.BPBREEPMZ10000-va01) hebben vastgesteld.
Het bestemmingsplan betreft een paraplubestemmingsplan of ‘thematische herziening’. Dit is een bijzondere variant op een gewoon bestemmingsplan. Een bestemmingsplan ‘vervangt’ normaal gesproken het geldende bestemmingsplan en voorziet dan in een volledig planologisch-juridisch kader door middel van een verbeelding met bestemmingen en bijbehorende regels. Dit paraplubestemmingsplan heeft echter een ander doel en een andere werking. Het doel van dit bestemmingsplan is uitsluitend het bieden van een uniforme regeling voor mantelzorgwoningen voor de bebouwde kom van Brummen. Dus niet voor het buitengebied.
 
De opzet van het paraplubestemmingsplan is daarom zodanig dat alle bestemmingsplannen blijven bestaan. De herziening bestaat uitsluitend uit het toevoegen van een uniformele regeling voor mantelzorgwoningen aan alle onderliggende bestemmingsplannen. Voor zover de geldende bestemmingsplannen al een regeling hebben voor mantelzorgwoningen, dan komt deze regeling te vervallen en wordt vervangen door de regeling opgenomen in het nu voorliggende paraplubestemmingsplan.
 
Na onherroepelijk worden van het paraplubestemmingsplan Mantelzorgwoning kan middels een binnenplanse afwijking in combinatie met een omgevingsvergunning medewerking verleend worden aan het realiseren van mantelzorgwoningen die niet mogelijk zijn binnen de mogelijkheden van het Bor. Deze zijn immers vergunningsvrij. Dit paraplubestemmingsplan is niet van toepassing op het buitengebied. In het Bor is speciaal voor mantelzorg een aanvullende regeling opgenomen. Boven op de bouwmogelijkheden is voor mantelzorg een regeling opgenomen dat er een bouwwerk is toegestaan tot maximaal 100 m2, met als voorwaarden dat deze in zijn geheel of gedeelten verplaatsbaar is.
 
Kortgezegd heeft dit bestemmingsplan als doel: het mogelijk maken van mantelzorgwoningen bij woningen binnen de bebouwde kom.
 
Inzagetermijn
Analoog
Het bestemmingsplan, met bijbehorende stukken, liggen vanaf 29 oktober 2015 tot en met 9 december 2015 gedurende een termijn van zes weken, tijdens openingstijden, ter inzage in het gemeentehuis.
 
Digitaal
Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Wonen en Leven) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl 
De bronbestanden zijn ook via www.ruimtelijkeplannen.nl  raadpleegbaar en beschikbaar. Voor een link naar deze bestanden kunt u terecht op de gemeentelijke website www.brummen.nl 
 
Beroep
Degene die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, of die aantoonbaar redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan één dag na de ter inzagelegging en duurt zes weken.
 
Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De beroepstermijn vangt aan één dag na de inzagetermijn (30 oktober 2015) en duurt zes weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven