Vacatures functie Raadslid Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RV&S) heeft de wettelijke taak strategisch te adviseren over het te voeren beleid op het gebied van volksgezondheid en samenleving. Daarbij gaat het om alle aspecten die van invloed zijn op de volksgezondheid en het functioneren van burgers in de samenleving.

De RV&S komt voort uit een samenvoeging van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) en de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO).

De Raad bestaat uit negen kroonleden, die op basis van verschillende deskundigheden en aantoonbare belangstelling voor vraagstukken van algemeen belang worden benoemd.

Wij zoeken, mede namens de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, drie kandidaatleden die aan het volgende profiel voldoen:

  • onafhankelijke oordeelsvorming;

  • affiniteit met bestuurlijke processen en een brede maatschappelijke oriëntatie;

  • creatief en innovatief;

  • out of the box kunnen denken;

  • van buiten naar binnen denken;

  • beschikkend over een ruim netwerk dat relevant is voor het werkterrein van de RV&S.

Gelet op de huidige samenstelling en de taak van de Raad zijn wij in het bijzonder op zoek naar kandidaten met ervaring en kennis van de langdurige zorg. Ook willen we ons richten op de relatie tussen nieuwe technologie en samenleving.

Ambtenaren die werkzaam zijn bij een ministerie of een daaronder ressorterende instelling, waarvan de werkzaamheden liggen op het beleidsterrein van de volksgezondheid en zorg, zijn uitgesloten van benoeming. Hetzelfde geldt voor vertegenwoordigers van de belangen van specifieke organisaties.

Het raadslidmaatschap vraagt een tijdsbeslag van vier dagen per maand. Hier staat een vaste honorering tegenover. De honorering geschiedt op basis van zwaarte van de functie en binnen het kader van een wettelijke regeling.

Inlichtingen over deze functie kunt u verkrijgen bij de directeur / algemeen secretaris van de RV&S, mr. drs. Theo Hooghiemstra, telefoon 070 – 3405040.

Uw schriftelijke reactie graag binnen 2 weken na publicatie onder vermelding op de enveloppe ‘vacature RV&S’, gericht aan de directeur/ algemeen secretaris van de RV&S, postbus 19404, 2500 CX Den Haag.

Naar boven