Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Leek – Noorderweg 4
Logo Leek
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 7 oktober 2015 het bestemmingsplan Buitengebied Leek-Noorderweg 4 heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een wijziging van de bestemming Wonen en deels Agrarisch naar Agrarisch-Paardenhouderij en aanpassing van het bouwblok van het perceel. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Noorderweg en omliggende agrarische percelen.
 
Het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Leek-Noorderweg 4 en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 29 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij het Klantcontactcentrum. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal beschikbaar via de site www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.0022.BPBGMW15ONTW1-VA01). De bronbestanden van het plan zijn via de website van de gemeente te verkrijgen.
 
Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het desbetreffende ontwerpplan kenbaar hebben gemaakt en daarnaast ook belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.
 
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.
Naar boven