Verkeersbesluit: Bronckhorst, Zelhemseweg / Hengeloseweg, maximum snelheid 60 km/uur
Logo Bronckhorst
Het college van Burgemeester en Wethouders besloten op 19 oktober de maximumsnelheid op de Zelhemseweg/Hengelosweg, vanaf de kom van Hengelo tot de Rondweg om Zelhem, te verlagen naar 60 km/uur. Doel is de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren en de weg voor fietsers beter oversteekbaar te maken.
 
Nu geldt er een maximumsnelheid van 80 km/uur. De weg is te smal voor een weginrichting die bij de maximumsnelheid van 80 km/uur hoort. Er komen helaas met regelmaat ongevallen voor op de weg, ondanks dat de gevaarlijke kruising met de Schooltinkweg/Varsselsestraat is aangepast. Ook wordt de weg meerdere malen gekruist door een fietsroute. Met 60 km/uur is de weg beter oversteekbaar voor fietsers.
 
In het voorjaar van 2016 voeren we onderhoud uit aan de Zelhemseweg/Hengeloseweg. Tegelijkertijd passen we de weg aan naar 60 km/uur. De 60 km-zone wordt aangegeven door middel van in portalen geplaatste borden A1(zone) en A2(zone).
 
 
Bezwaar
Het verkeersbesluit ligt van 27 oktober 2015 tot en met 7 december 2015 voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Bronckhorst, Postbus 200, 7255 ZJ Hengelo (Gld).
 
Voorlopige voorziening
Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.
 
 
Naar boven