Ontwerp ‘partiële herziening Omgevingsplan Flevoland voor wind’ en ontwerp ‘Regioplan windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland’ter inzage
Logo Flevoland
Gedeputeerde Staten van Flevoland maken bekend dat vanaf 22 oktober 2015 tot en met 2 december 2015 ter inzage ligt:
  • -
    Ontwerp ‘partiële herziening Omgevingsplan Flevoland voor wind’
  • -
    Ontwerp vaststellingsbesluit ‘partiële herziening Omgevingsplan Flevoland voor wind’
     
De partiële herziening heeft betrekking op het gehele grondgebied van de provincie Flevoland.
Met de partiële herziening wordt het bestaande windbeleid uit het Omgevingsplan Flevoland geactualiseerd en in consistentie gebracht met het Regioplan Nieuwe windmolens zijn in principe alleen toegestaan binnen zogenoemde projectgebieden als invulling wordt gegeven aan opschalen en saneren. Er zijn voorwaarden omschreven waaraan een project voor opschalen en saneren moet voldoen.
 
Gedeputeerde Staten van Flevoland en de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde maken bekend dat vanaf 22 oktober 2015 tot en met 2 december 2015 ter inzage liggen:
  • -
    Ontwerp ‘Regioplan windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland’
  • -
    Ontwerp vaststellingsbesluit ‘Regioplan windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland’
  • -
    Plan Milieu Effect Rapport (planMER) windenergie Flevoland
     
In het Regioplan windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland wordt het opschalen en saneren van windmolens binnen een aantal projectgebieden op land nader geconcretiseerd. Het Regioplan heeft betrekking op het buitengebied van de gemeenten Dronten, Lelystad, Zeewolde en een klein deel van Almere. In het Regioplan staat een ontwikkelingsstrategie met bijbehorende (ruimtelijke) kaders met betrekking tot opschalen, saneren en participeren bij windenergieprojecten.
 
De ontwerpen en het planMER liggen vanaf 22 oktober 2015 tot en met 2 december 2015 ter inzage in het provinciehuis Flevoland te Lelystad en de gemeentehuizen van Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. De stukken kunnen op het provinciehuis en de gemeentehuizen tijdens kantooruren worden ingezien.
De ontwerpen zijn tevens te raadplegen op de website van de provincie Flevoland: www.flevoland.nl ‘stukken ter inzage’, op de projectwebsite www.windwaarts.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.9924.SVPHOPFwindenergie-ON01en NL.IMRO.9924.SVRegioplanwind-ON01.
 
Gedurende de periode van 22 oktober 2015 tot en met 2 december 2015 kan iedereen zienswijzen naar voren brengen. Dit kunt u doen door uw zienswijze te zenden aan: Provincie Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad, onder vermelding van ontwerp ‘partiële herziening Omgevingsplan Flevoland voor wind’ en/of ontwerp ‘Regioplan windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland’. U kunt deze ook per e-mail zenden aan windenergie.flevoland@flevoland.nl of info@flevoland.nl onder vermelding van ontwerp ‘partiële herziening Omgevingsplan Flevoland voor wind’ en/of ontwerp ‘Regioplan windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland’ en voorzien van datum, naam, postadres en woonplaats.
Ontvangen opmerkingen worden verzameld en van een antwoord voorzien in een “antwoordnota”. De antwoordnota wordt over de post toegezonden aan degenen die zienswijzen hebben ingediend.
 
Als u nadere informatie over de stukken wenst, kunt u contact opnemen met de provincie Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad, tel. 0320-265210.
Naar boven