Bestemmingsplan ‘Zuidplashof 5’ gewijzigd vastgesteld
Logo Waddinxveen
De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 14 oktober 2015 het bestemmingsplan ‘Zuidplashof 5’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Zuidplashof 5’ vervangt voor dit plangebied het thans geldende bestemmingsplan ‘Zuidplashof” uit 2011. Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel de mogelijkheden voor maatschappelijke doeleinden te schrappen en op die locatie 26 woningen in de vorm van appartementen mogelijk te maken.
Voor de globale ligging van de verschillende planlocaties en de exacte begrenzing van de deelgebieden verwijzen we naar de verbeelding bij het bestemmingsplan.
Wijzigingen bestemmingsplan
Het bestemmingsplan ‘Zuidplashof 5’ is gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat er wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat van 11 juni tot en met 22 juli 2015 voor een ieder ter inzage heeft gelegen.
De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn:
  • Verbeelding aanpassing hoogtematen;
    • situering liftschacht, waarbij de hoogte -ter grootte van de geplande lift- toeneemt tot 14 en 16,5 meter, de hoogte was bij ontwerp deels 11 en deels 14 meter;
    • gedeeltelijke aanpassing bouwhoogten met ongeveer 0,5 meter; en
    • de vergroting van het bouwvlak aan de westzijde van het gebouw, waarbij de bouwhoogte daar 16,5 meter wordt, dit in verband met de vormgeving van de balkons. betreft de
  • regels artikel 3.3.3. inrijd- en uitrijdrichting parkeergarage;
    ∘ de zuidelijke ingang mag alleen voor het inrijden gebruikt worden.
  • toelichting opname van de naam Koningin Beatrixschool.
Voor de aanleiding en de exacte wijzigingen wordt u verwezen naar de nota van beantwoording zienswijzen.
Terinzagelegging
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 22 oktober 2015 gedurende zes weken (tot en met 2 december 2015) voor een ieder ter inzage bij de balie op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. Voor de openingstijden wordt u verwezen naar de gemeentelijke website. De stukken zijn eveneens te raadplegen via www.waddinxveen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.bpzuidplashof5-0401).
Beroep
Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Zuidplashof 5’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.
Inwerking treding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treed het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet eveneens worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.
Crisis- en herstelwet
Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit houdt onder andere in dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat de beroepsgronden na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.
 
Waddinxveen, 21 oktober 2015
Naar boven