Ontwerp inpassingsplan Uitbreiding elektriciteitsnetwerk Kop van Noord-Hollanden bijbehorend m.e.r.-Beoordelingsbesluit
Logo Noord-Holland
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en ingevolge artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend dat met ingang van 22 oktober gedurende een termijn van zes weken het ontwerp inpassingsplan ‘uitbreiding elektriciteitsnetwerk Kop van Noord-Holland’ inclusief bijlagen alsook het bijbehorende m.e.r. beoordelingsbesluit ter inzage ligt.
Een ieder kan in deze periode een zienswijze indienen.
Ontwerp inpassingsplan ‘uitbreiding elektriciteitsnetwerk kop van Noord-Holland ‘
Op 13 oktober 2015 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besloten om het ontwerp inpassingsplan ‘uitbreiding elektriciteitsnetwerk Kop van Noord-Holland’ vrij te geven voor ter inzagelegging. Met het ontwerp inpassingsplan ’uitbreiding elektriciteitsnetwerk Kop van Noord-Holland’ wordt de bouw van een nieuw 150/20kV -transformatorstation en de aanleg van drie ontsluitende ondergrondse 150kV-verbindingen naar nabijgelegen stations inclusief de aanpassingen van een aantal bestaande 150kV-stations juridisch/planologisch mogelijk gemaakt. Het plangebied voor de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk betreft de gemeenten Hollands Kroon, Medemblik, Heerhugowaard en Alkmaar.
Een eerder ontwerp inpassingsplan heeft al van 23 februari 2015 tot en met 7 april 2015 ter inzage gelegen. De inhoud van een aantal zienswijzen heeft geleid tot nader onderzoek en wijziging van delen van de tracés. Om die reden is besloten het ontwerp inpassingsplan nogmaals ter visie te leggen.
M.e.r . beoordeling sbesluit
In samenhang met het opstellen van het inpassingsplan heeft een m.e.r.-beoordeling plaatsgevonden. Hieruit blijkt dat geen sprake is van bijzonder nadelige gevolgen voor het milieu die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken. Gedeputeerde Staten hebben dan ook besloten dat voor de in het ontwerp inpassingsplan ‘uitbreiding elektriciteitsnetwerk Kop van Noord-Holland’ opgenomen ontwikkelingen/activiteiten geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.
Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt het m.e.r.-beoordelingsbesluit beschouwd als een voorbereidingsbesluit. Daartegen staat geen direct bezwaar of beroep open. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit als zienswijze kenbaar maken in het kader van het ontwerp inpassingsplan ‘uitbreiding elektriciteitsnetwerk kop van Noord-Holland’.
Waar kunt u de stukken inzien?
Vanaf 22 oktober tot en met 3 december 2015 ligt het ontwerp inpassingsplan ter inzage bij de Provincie Noord-Holland (Kleine Houtweg 18 in Haarlem). Ook liggen de stukken ter inzage in de gemeentehuizen van de gemeenten Hollands Kroon, Heerhugowaard, Medemblik, Alkmaar. De stukken vindt u online op www.noord-holland.nl/netuitbreiding en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatie over de procedure en de manier waarop u kunt reageren vindt u op de site van de Provincie Noord-Holland (www.noord-holland.nl). Ga daar vervolgens naar ‘Digitaal Loket’ en kies daar voor het kopje terinzageleggingen.
De stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar op www.noord-holland.nl/netuitbreiding en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatie. Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.9927.IPnetuitbreidkopnh-ON02
Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?
Tijdens de periode van terinzagelegging van 22 oktober tot en met 3 december heeft een ieder de mogelijkheid een zienswijze in te brengen op het ontwerp inpassingsplan ‘uitbreiding elektriciteitsnetwerk Kop van Noord-Holland, inclusief alle bijbehorende bijlagen.
U kunt uw zienswijze uitsluitend indienen op de volgende wijzen:
Per post: Gedeputeerde Staten van Provincie Noord-Holland, ter attentie van Dhr. G. Haenen
o.v.v. zaaknummer 326406 Postbus 3007 2001 DA Haarlem
Mondeling: Indien u mondeling uw zienswijze in wilt dienen, kunt u hiervoor een afspraak maken. Neemt u dan contact op via netuitbreidingkopnh@noord-holland.nl.
Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk omdat de provincie dit op grond van afdeling 2.3 van de Algemene wet bestuursrecht voor inpassingsplannen niet mogelijk heeft gemaakt.
Inloopbijeenkomst
Op 9 november organiseert TenneT een informatieavond over de plannen van 19.30-22.00 uur in Hotel Hoorn,Westfriese parkweg 1 te Hoorn.
Verdere procedure
Na de termijn voor het indienen van zienswijzen zullen Gedeputeerde Staten op de zienswijzen reageren. Provinciale Staten zullen vervolgens het inpassingsplan netuitbreiding Kop Noord-Holland al dan niet gewijzigd vaststellen.
Meer informatie
Het Ontwerp PIP, de nieuwsbrief en meer informatie over het project vindt u op www.noord-holland.nl/netuitbreiding. Vragen kunt u stellen via netuitbreidingkopnh@noord-holland.nl.
Naar boven