Ontwerp wijzigingsbesluit Woningbouw Dillenburg
Logo Heusden
Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerp van het wijzigingsbesluit Woningbouw Dillenburg (NL.IMRO.0797.WPwondillenburg-ON01).
Het plangebied ligt aan de noordoostzijde van Drunen en is onderdeel van het gebied Dillenburg. Het nieuwe woongebied wordt begrensd door de dillenburgstraat in het westen, de Tinie de Munnikstraat in het noorden, de Lipsstraat in het oosten en de Hogeweg in het zuiden. Verder zijn de Prins Hendrikstraat en de Tinie de Munnikstraat onderdeel van het plan.
Het plan maakt de bouw van maximaal 130 woningen mogelijk. Met de ontwikkeling van het nieuwe woongebied Dillenburg wordt tevens de infrastructuur in deze omgeving aangepast. De huidige ontsluiting van de kern Drunen via de Prins Hendrikstraat wordt afgesloten. De nieuwe ontsluiting zal plaatsvinden via de meer zuidelijk gelegen Tinie de Munnikstraat die doorgetrokken wordt in de richting van de Lipsstraat.
Het geldende bestemmingsplan ‘Dillenburg’ staat de bouw niet toe. Ter plaatse is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen in het bestemmingsplan. Van die wijzigingsbevoegdheid wordt nu gebruik gemaakt.
Het wijzigingsbesluit wordt waarschijnlijk vastgesteld in het vierde kwartaal van 2015.
Inzage
Het ontwerpplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 22 oktober 2015gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het plan is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl
Zienswijze
Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpplan indienen bij het college van Heusden. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 441071 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Niek Geurts via telefoonnummer
Naar boven