VERKEERSBESLUIT zebrapad Rustenburgerweg – Reekerkooglaan
Logo Heerhugowaard
Datum: 15 oktober 2015
Onderwerp: verkeersbesluit voor zebrapad Rustenburgerweg – Reekerkooglaan
 
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HEERHUGOWAARD
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT
Vereiste van besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Motivering
Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg; het beschermen van de weggebruikers en passagiers; het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade is het gewenst om over de Rustenburgerweg, nabij de kruising met de Reekerkooglaan, een voetgangersoversteekplaats met bord L2 en zebramarkering aan te brengen.
Met het bovenstaande wordt beoogd voetgangers in de gelegenheid te stellen ook in de drukke periodes te kunnen oversteken. Uit verkeersonderzoeken blijkt dat het op deze plek op sommige momenten zo druk is (etmaalintensiteit van ruim 7900 motorvoertuigen per etmaal, drukste uur ±700 motorvoertuigen) dat voetgangers nauwelijks kunnen oversteken. Een zebrapad zorgt er voor dat voetgangers die op het punt staan over te steken voorrang verleend moet worden. De locatie is voorzien van een middeneiland, zodat voetgangers de oversteek in twee keer kunnen maken.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd, namens de korpschef, met een vertegenwoordiger van de politie, eenheid Noord-Holland.
Er heeft een ontwerpbesluit ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.Er zijn geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit.
BESLUIT
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om over de Rustenburgerweg, nabij de kruising met de Reekerkooglaan een voetgangersoversteekplaats met zebramarkering aan te brengen.
Bebording volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken (RVV) 1990:
Bijlage 1, hoofdstuk L Informatie
Bordnummer Omschrijving
L2 Voetgangersoversteekplaats
Beroep
Bent u belanghebbende en bent u het niet eens met dit besluit dan kunt u beroep instellen. U kunt alleen beroep instellen als u eerder een zienswijze heeft ingediend, of kunt aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet toe in staat bent geweest. Ook kunt u beroep instellen, als u het niet eens bent met één van de wijzigingen in het definitieve besluit, ten opzichte van het ontwerpbesluit. U stuurt dan binnen zes weken na publicatiedatum van dit besluit een beroepschrift naar de Rechtbank Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG in Alkmaar.
In het beroepschrift moeten ten minste zijn vermeld:
• Uw naam en adres
• Een omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt
• De reden(en) waarom u het niet eens bent met de beslissing)
• De datum waarop u het beroepschrift geschreven heeft
 
Daarnaast dient u een kopie van het besluit mee te zenden naar de Rechtbank.
U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.
Voor de behandeling van een beroepschrift moet u een bijdrage betalen, het zogenaamde griffierecht. Op www.rechtspraak.nl kunt u de brochure “beroep instellen bij de rechtbank, de Bestuursrechtelijke procedure” vinden. Hierin vindt u alle relevante informatie.
 
VOORLOPIGE VOORZIENING
De uitvoering van het besluit gaat gewoon door, ook al heeft u beroep ingesteld. Als u van mening bent dat een uitspraak van de rechter op uw beroepschrift niet kan worden afgewacht, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Wanneer deze wordt toegekend door de rechter, dan kan de uitvoering van het besluit worden uitgesteld tot het moment waarop op uw bezwaarschrift is beslist.
Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend als u ook een beroepschrift heeft ingediend bij de rechtbank. Het verzoek om een voorlopige voorziening stuurt u naar de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is ook griffierecht verschuldigd.
U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.
MEDEDELINGEN
Naar boven