Vastgesteld bestemmingsplan ‘Utrechtseweg 60 Heelsum, 2015’
Logo Renkum
De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 21 oktober 2015 het bestemmingsplannen ‘Utrechtseweg 60 Heelsum, 2015’ gewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan. Voor dit bestemmingsplan heeft het college op 8 september 2015 het besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) voor de bouw van een nieuw verzorgingshuis aan de Utrechtseweg 60 in Heelsum vastgesteld. Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wgh liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van 28 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Dit geldt ook voor relevante bijbehorende stukken. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0158rh-va02 en op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0158rh-/NL.IMRO.0274.bp0158rh-va02.
 
Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het terrein van Woonzorgcentrum Het Beekdal van Vilente aan de Utrechtseweg 60 te Heelsum. Door de veranderingen in de zorg is het plan om het bestaande gebouw te slopen en hier twee nieuwe noord-zuid georiënteerde gebouwen met een zorgfunctie te bouwen. Het plan voor de lange termijn is om ook in oosten een nieuw gebouw van circa 4 lagen te bouwen. In dat gebouw kan dan bijvoorbeeld ook een (woon-)zorgfunctie worden ondergebracht. Omdat die plannen nog niet concreet genoeg zijn wordt de mogelijkheid voor een gebouw op die plek in het nieuwe bestemmingsplan niet direct bestemd maar wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. De overige delen van de plannen worden wel direct bestemd in het nieuwe bestemmingsplan. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kadastrale percelen bekend als Renkum, sectie C, nummers 3874, 5112 en 5113. Het bestemmingsplan is naar aanleiding van de ingediende zienswijzen op het volgende onderdelen gewijzigd. In de in artikel 3.6 opgenomen wijzigingsbevoegdheid is het volgende toegevoegd: 'Het gebouw (niet zijnde de (ondergrondse) parkeergarage met bergingen en hellingsbaan met keermuren) dient minimaal 3 meter uit de noordelijke en oostelijke grens van het wijzigingsgebied te worden opgericht.’. Verder zijn enkele regels in de bestemming ‘Leiding – Gas’ aangepast. Ambtshalve zijn er nog een paar (ondergeschikte) wijzigingen doorgevoerd zoals het opnemen van een parkeerregeling met parkeernormen. Om alle wijzigingen te zien wordt verwezen naar hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan.
 
Het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai is genomen voor het nieuw te bouwen verzorgingshuis aan de Utrechtseweg in Heelsum die een hogere geluidsbelasting (52 dB) ondervindt dan de grenswaarde uit de Wgh als gevolg van de A50.
 
Tijdens de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan of de vastgestelde hogere grenswaarde wegverkeerslawaai. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de wijzigingen die zijn doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, schriftelijke beroep instellen. Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.
Naar boven