Vastgesteld bestemmingsplan “USAG”
Logo Brunssum
Burgemeester en wethouders van Brunssum maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 29 september 2015 het bestemmingsplan “USAG” gewijzigd heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan ziet op de verplaatsing van de Amerikaanse militairen uit Schinnen (USAG) naar een deel van de POMS-sites op het Hendrikterrein. Op het terrein zijn diverse voorzieningen voor de Amerikaanse militairen beoogd, zoals kantoren, werkplaats, recreatieve voorzieningen, winkels en legering.
 
De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zien op enkele ondergeschikte aanpassingen aan de toelichting.
Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan “USAG” ligt met ingang van 22 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage en is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is daar opgenomen onder planidentificatienummer NL.IMRO.0899.BPUSAG-vast.
Verder kan het vastgestelde bestemmingsplan als pdf worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.brunssum.nl/bestemmingsplannen en het plan kan gedurende de openingstijden worden ingezien bij het loket Vergunningen in de gemeentewinkel, Lindeplein 1 te Brunssum.
Rechtsbescherming
Gedurende de periode van de ter inzage ligging (22 oktober 2015 t/m 2 december 2015) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:
 
  • -
    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;
  • -
    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;
  • -
    belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.
     
In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de hiervoor vermelde beroepstermijn moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.
 
Het bestemmingsplan “USAG” treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Brunssum, 21 oktober 2015
Naar boven