M.e.r.-beoordelingsbesluit Wet milieubeheer Trijehuzen 2, 8737 JL te Hidaard
Logo Littenseradiel
Burgemeester en wethouders van Littenseradiel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:
Op 30 juli 2015 is door de melkrundveehouderij aan de Trijehuzen 2 te Hidaard, een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer ingediend. De voorgenomen verandering betreft het uitbreiden van de bestaande melkrundveehouderij met een nieuwe ligboxenstal die plaats biedt aan meer dan 200 stuks melk- en kalfkoeien. Er geldt voor dit voornemen vanuit de Wet milieubeheer geen directe plicht om een milieueffectrapportage (MER) op te stellen. Wel moet het bevoegd gezag conform artikel 7.2 lid 4 Wet milieubeheer jo. Bijlage 1, D 14 Besluit milieueffectrapportage beoordelen of toch een MER moet worden opgesteld vanwege de gevolgen voor het milieu.
 
Inhoud besluit
Burgemeester en wethouders van Littenseradiel hebben met betrekking tot bovenstaande activiteiten besloten dat er geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden. De activiteiten leiden niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.
 
Zienswijzen
Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Wel kan eenieder gebruik maken van het rechtsmiddel dat geboden wordt in het kader van de procedure voor het verlenen van een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de betreffende activiteiten.
 
Inzage
Het besluit, een exemplaar van de aanmeldingsnotitie en andere te zake zijnde stukken liggen vanaf 21 oktober 2015 gedurende zes weken  ter inzage in het gemeentehuis (bij de afdeling Vergunningen en handhaving), Keatsebaen 1 te Wommels, op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. De stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Omgevingsvergunning).
 
Wommels, 21 oktober 2015

Burgemeester en wethouders voornoemd,

dr. J. Liemburg , burgemeester.

drs. J. Folkerts  , secretaris.

Naar boven