Uitwerkingsplan Saendelft Tuinwijk 4
Logo Zaanstad
Het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad maakt bekend dat zij op 29 september 2015 het uitwerkingsplan Saendelft Tuinwijk 4 (bestaande uit de geometrisch bepaalde objecten als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0479.STED3803BP-0301) met bijbehorende stukken heeft vastgesteld.
Het plangebied van het uitwerkingsplan ligt in Assendelft in het westelijke deel van de nieuwe woonwijk Saendelft.
Het bestemmingsplan Saendelft, dat op 4 juli 2013 door de gemeenteraad is vastgesteld, bevat een uitwerkingsplicht voor dit deelgebied van het woningbouwprogramma Saendelft. Het betreft de bouw van maximaal 33 grondgebonden woningen. Het uitwerkingsplan dient als planologisch/juridisch toetsingskader voor aanvragen om omgevingsvergunning en de naleving van de gebruiksregels.
Inzage
Ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening ligt het uitwerkingsplan met ingang van donderdag 15 oktober 2015 voor een periode van zes weken en één dag (dus tot en met donderdag 26 november 2015) voor een ieder ter inzage op de volgende wijzen:
  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;
  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘uitwerkingsplan’);
  • In papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 - 16:00 uur en vrijdag van 08:30 - 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.
Beroep
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde uitwerkingsplan beroep worden ingesteld door:
  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;
  • Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;
  • Belanghebbenden ten aanzien van door het college van burgemeester en wethouders aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.
 
Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.
Het indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Indien onverwijlde spoed dit vereist, kan tijdens de beroepsprocedure een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het behandelen van het verzoek en het beroep wordt griffierecht geheven. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.
Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl. U kunt kosteloos de brochure ‘Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’ bestellen bij rijksoverheid.nl, telefoonnummer 1400 (lokaal tarief) of downloaden van deze site.
 
Naar boven