Vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening De Doelen/De Wiele’
Logo Geldrop-Mierlo
Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo op 28 september 2015 het bestemmingsplan ‘Herziening De Doelen/De Wiele’ vastgesteld heeft.
 
Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt gevormd door een perceel in de kern Geldrop, ingesloten tussen de Johan Peijnenburgweg, De Bleekvelden, de Ter Borghstraat en De Doelen.
Tot voor kort gold ter plaatse nog het op 25 juni 2012 vastgestelde bestemmingsplan ‘De Doelen/De Wiele’ welk plan de bouw van 40 woningen op dit perceel mogelijk maakte. Van deze woningen zijn er uiteindelijk 10 (starterswoningen) gerealiseerd. Voor de resterende 30 woningen is om uiteenlopende redenen een nieuw bouwplan ingediend. Het betreft hier 16 geschakelde, levensloop-bestendige woningen, 10 seniorenwoningen en 4 eengezins(rijtjes)woningen. Het nieuwe bouwplan wordt met het vastgestelde bestemmingsplan ‘Herziening De Doelen/De Wiele’ juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.
 
Met ingang van donderdag 15 oktober 2015 ligt het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. U kunt de stukken inzien van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur in de publiekshal in het gemeentehuis in Geldrop. Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor een afspraak maken met Peter Verstraaten (afdeling Ruimte) via het telefoonnummer 14 040. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl, en op www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen zes weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend in de ontwerp-fase.
Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.
 
Geldrop-Mierlo, 14 oktober 2015
Naar boven