Gemeente Rheden-Verkeersbesluit-Gehandicaptenparkeerplaats-Velp-Beltjeshofstraat 5.
Logo Rheden
RHD2015-GPP-041
Zaaknummer 333197
Burgemeester en wethouders van Rheden;
o verwegen het volgende:
INLEIDING In de gemeente Rheden is het voor gehandicapte bestuurders van een auto onder voorwaarden mogelijk om een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij hun woning aan te vragen.
Het doel van deze voorziening is om de gehandicapte bestuurder zoveel mogelijk in staat te stellen om vrij deel te nemen aan het verkeer.
Om voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in aanmerking te komen, moet aan alle volgende voorwaarden worden voldaan:
  • -
    De aanvrager is kentekenhouder van het voertuig en in bezit van een geldige internationale gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders.
  • -
    De parkeerdruk rondom zijn woning is hoog.
  • -
    De aanvrager heeft geen parkeerruimte op eigen terrein of kan hier geen parkeerruimte creëren.
  • -
    De aanvrager heeft geen beschikking over een garage.
  • -
    De aanvrager kan geen gebruikmaken van particuliere parkeergelegenheid in zijn directe woonomgeving.
BEVOEGDHEID Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en bij het Mandaatbesluit Rheden 2015, is het college van burgemeester en wethouders bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Rheden.
VERZOEK Op 2 oktober 2015 hebben wij een aanvraag voor de aanleg van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats ontvangen ten behoeve van de bewoner van de Beltjeshofstraat 5 te Velp.
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT Wij zijn in contact getreden met de aanvrager en hebben ambtshalve vastgesteld dat aan de voorwaarden wordt voldaan om in aanmerking te komen voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij dit adres.
Krachtens artikel 15, lid 1, van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest en overeenstemming bereikt met de politie.
MOGELIJKHEDEN TOT BEZWAAR
Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ  De Steeg.
Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:
a de naam en het adres van de indiener;
b de dagtekening;
c een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
d de gronden van het bezwaar.
Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM  Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd.
U kunt er ook voor kiezen het beroep- en/of verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 45,00 voor minder draagkrachtige natuurlijke personen in huurtoeslag- en sociale zekerheidszaken, € 167,00 voor overige natuurlijke personen en € 331,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
en besluiten als volgt:
Het toewijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken, door het plaatsen van borden
E6 van bijlage I van het Reglement Verkeerstekens en Verkeersregels 1990, voorzien van een wit onderbord met het kenteken van het voertuig, op de Beltjeshofstraat te Velp ter hoogte van
huisnummer 5.
De Steeg, 12 oktober 2015
Naar boven