Medemblik, vaststelling bestemmingsplan Wervershoof-Westrand
Logo Medemblik
De gemeenteraad van Medemblik heeft in de vergadering van 10 september 2015 het bestemmingsplan Wervershoof-Westrand vastgesteld. Op deze pagina vindt u meer informatie over het vastgestelde bestemmingsplan. Zo leest u onder meer hoe u het bestemmingsplan kunt bekijken, hoe u bezwaar kunt maken en vanaf welke datum het geldt.
Wat houdt het bestemmingsplan in?
Het huidige (geldende) bestemmingsplan “Wervershoof – Westrand” is door de gemeenteraad van de voormalige gemeente Wervershoof in 2004 vastgesteld. Het bestemmingsplan bevat een juridisch- planologische regeling voor woningbouw en sportvoorzieningen aan de westkant van Wervershoof. De sportvoorzieningen en een deel van de woningbouw zijn feitelijk al gerealiseerd. Deze gebieden zijn opgenomen in het bestemmingsplan “Dorpskernen III”. Voor het nog niet gerealiseerde deel van de woningbouw geldt nog steeds het bestemmingsplan “Wervershoof-Westrand”. Dit bestemmingsplan is in september 2005 onherroepelijk geworden. Omdat de gemeente wettelijk verplicht is om het bestemmingsplan na 10 jaar te herzien, is de gemeente gestart met een herziening van het bestemmingsplan voor het deel dat niet valt binnen het bestemmingsplan Dorpskernen III. De uitgangspunten voor de herziening zijn hetzelfde als het bestemmingsplan “Wervershoof – Westrand”. Alleen de bouwregels zijn afgestemd op de systematiek die de gemeente hanteert voor de bestemmingsplannen voor de dorpskernen.
B estemmingsplan bekijken ?
U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien vanaf 16 oktober 2015 tot 28 november 2015. Dat kunt u op verschillende manieren doen.
  • Het bestemmingsplan staat op de website ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op de naam van het bestemmingsplan of op het identificatienummer: NL.IMRO.0420.BPKWRFWESTRAND-VA01.
  • Het bestemmingsplan staat op de website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen bij ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Hier kunt u het bestemmingsplan openen met de viewer.
  • Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het Klant Contact Centrum is op maandag en woensdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur.
Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad?
Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad, kunt u daartegen bezwaar maken. Formeel stelt u dan beroep in tegen het bestemmingsplan.
U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet de volgende situatie voor u van toepassing zijn:
•U heeft geen zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan ingediend bij de gemeenteraad, maar u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.
Hoe stel t u beroep in?
U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. De beroepstermijn is van 17 oktober 2015 tot 28 november 2015. Stuur uw brief voor (datum) naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl.
Voor het instellen van beroep bij de Raad van State moet u betalen. Dit is het zogenaamde griffierecht. Voor particulieren bedraagt dit € 167,-. Voor niet-particulieren (stichtingen, verenigingen, bedrijven etc.) bedraagt dit € 331,-.
Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?
Het bestemmingsplan treedt in werking op 28 november 2015. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken.
Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan in werking treedt op 28 november 2015? Dan moet u een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is een aparte procedure waarin de voorzitter het besluit kan nemen om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is gedaan in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar griffierecht voor betalen.
Naar boven