Bekendmaking van voorlopige aanwijzing ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten voor de locatie Herenweg 21-23 te Noordwijk
Logo Noordwijk
Aanwijzing
Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 29 september 2015 op grond van artikel 6 Wvg, een perceel grond gelegen aan de Herenweg 21-23 voorlopig hebben aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.
 
Het betreft hier grond, kadastraal bekend gemeente Noordwijk, sectie H nummer 463, groot ± 1365 m², gelegen aan de Herenweg 21-23.
 
Het besluit van Burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie maanden (publicatie Staatscourant: 12 oktober 2015).
 
Ter inzage
Het besluit van burgemeester en wethouders ligt samen met het conceptvoorstel aan de gemeenteraad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met het daarop aanwezen perceel, de naam van de eigenaren alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 13 oktober 2015 in het gemeentehuis van Noordwijk voor een ieder kosteloos ter inzage gedurende de openingstijden.
 
Gevolgen
De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaren en/of beperkt gerechtigden de grond eerst aan de gemeente Noordwijk moeten aanbieden, als zij de grond willen verkopen.
Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de rechthebbenden op het perceel tot verkoop willen overgaan. De eigenaren en de beperkt gerechtigden ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.
 
Bezwaar en voorlopige voorziening
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders van Noordwijk, postbus 298, 2200 AG Noordwijk.
 
Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten:
  • 1.
    de nam en het adres van de indiener;
  • 2.
    de dagtekening;
  • 3.
    een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is;
  • 4.
    de gronden van het bezwaar.
 
Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH 's- Gravenhage. Hieraan zijn kosten verbonden. Ook dient u een kopie van uw ingediende bezwaarschrift mee te sturen.
 
Zienswijzen
Binnen drie maanden dient de gemeenteraad een besluit tot aanwijzing te nemen. Gebeurt dit niet, dan is de voorlopige aanwijzing vervallen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding door de gemeenteraad kunnen belanghebbenden voor 10 november 2015 schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel naar voren brengen. Indien belanghebbenden mondeling hun zienswijzen bekend willen maken dan dienen zij contact tijdens kantoortijden (08:30 tot 17:00) op te nemen met mw. M.E. Stuurop telefoonnummer 071 3660316 of met mw. S. van Emmerik telefoonnummer 071-3660262.
 
 
Noordwijk, 12 oktober 2015
Naar boven