Bekendmaking definitieve besluiten
Logo Flevoland
Bekendmaking defin i tieve besluiten voor het project ‘ Buitendijkse overslaghaven Flevokust - aanleg buitendijks haventerrein, golfbreker en vaargeul nabij Lelystad
Achtergrond
Er wordt al een aantal jaren door de provincie Flevoland en gemeente Lelystad gewerkt aan de realisatie van Flevokust, een buitendijkse op- en overslaghaven met containerterminal en een bijbehorend havengebonden en havengerelateerd industrieterrein ten noorden van Lelystad. De provincie heeft de ontwikkeling van de haven op zich genomen en hiervoor het provinciale inpassingsplan “Flevokust-Havenontwikkeling” vastgesteld, dat op 10 april 2015 in werking is getreden. Op 19 augustus 2015 is het inpassingsplan onherroepelijk geworden. Onderdeel van het plan vormt een Milieueffectrapport (MER), waarin de milieueffecten van het plan zijn beschreven.
Ter inzagelegging besluiten
Bij de voorbereiding van de besluiten die nodig zijn voor de uitvoering van het project ‘Buitendijkse overslaghaven Flevokust’ is besloten tot toepassing van de provinciale coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder a en b, Wet ruimtelijke ordening (Wro).
De bedoeling van de voornoemde provinciale coördinatie is om de voorbereiding en bekendmaking van de voor de uitvoering van de maatregel benodigde besluiten, zoals genoemd in het coördinatiebesluit van Provinciale Staten van Flevoland van 2 juli 2014, inclusief de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen daarop, respectievelijk het indienen van beroep daartegen, voor de verschillende besluiten op elkaar af te stemmen en gelijktijdig te doen plaatsvinden.
De procedure conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) zijn van kracht. Dit houdt in dat alle besluiten als ontwerpbesluit vanaf 13 augustus 2015 gelijktijdig gedurende zes weken ter inzage hebben gelegen.
Met ingang van donderdag 15 oktober 2015 liggen gedurende zes weken met de daarbij behorende bijlagen, op werkdagen van 08.30 uur tot 16.30 uur, ter inzage:
  • De omgevingsvergunning op grond van de Wabo voor de bouw en aanleg van de golfbreker;
  • De omgevingsvergunning op grond van de Wabo voor de bouw en aanleg van het buitendijkse haventerrein en de aanpassingen op de weginfrastructuur ter ontsluiting van het haventerrein en industrieterrein;
  • De watervergunning voor de aanleg van een golfbreker, buitendijks haventerrein, aanleg vaargeul en diverse werkzaamheden in het IJsselmeer;
  • De ontgrondingenvergunning voor de aanleg van de vaargeul.
De stukken zijn in te zien op de volgende locaties:
  • Provinciehuis van de provincie Flevoland, Visarenddreef 1 te Lelystad;
  • Gemeentehuis van de gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2 te Lelystad;
  • Waterschapshuis van waterschap Zuiderzeeland, Lindelaan 20 te Lelystad;
  • Smedinghuis van Rijkswaterstaat, Zuiderwagenplein 2 te Lelystad.
De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de internetsite van de provincie Flevoland: http://www.flevoland.nl/digitaal-loket/ of via http://www.flevoland.nl/flevokust.
Beroep
De verschillende besluiten worden voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van tervisielegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten bij:
Raad van State
Afdeling bestuursrechtspraak
Postbus 20019
2500 EA Den Haag
U kunt alleen beroep instellen:
  • gedurende de periode van terinzagelegging;
  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen een van de ontwerpbesluiten hebt ingediend;
  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig bij het college van gedeputeerde staten in te dienen;
Voorlopige voorziening
Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking van de besluiten. Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.
Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling
Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd “pro forma” beroepschrift niet mogelijk is. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Naar boven