Vooraankondiging actualisatie bestemmingsplannen Buitengebied, binnendijks deel en buitendijks deel en voornemen planMER, gemeente Maasdriel
Logo Maasdriel
De gemeente Maasdriel is voornemens de bestemmingsplannen voor het buitengebied van de gemeente Maasdriel te actualiseren. Actualisatie van de bestemmingsplannen Buitengebied, Binnendijks deel en Buitendijks deel is noodzakelijk om actueel beleid en tussentijdse ontwikkelingen in de plannen te verwerken, om tot harmonisatie van de bestemmingsregeling voor het buitengebied binnen de Bommelerwaard te komen en vanwege de wettelijke verplichting daartoe, die voorschrijft dat bestemmingsplannen niet ouder mogen zijn dan 10 jaar (Artikel 3.1 lid 2 Wet ruimtelijke ordening).
In het kader van de voorgenomen actualisatie komen in de nieuwe bestemmingsregeling mogelijk onbenutte gebruiks- en bouwmogelijkheden te vervallen. Door de toepassing van actueel beleid en actuele wet- en regelgeving, zoals onder meer voor Natura2000-gebieden (externe werking hiervan geeft beperkingen voor nieuwe ontwikkelingen), zal de geactualiseerde bestemmingsregeling meer consoliderend van aard zijn en met name uitgaan van de bestaande situatie.
Vooraankondiging bestemmingsplanherziening
(artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening)
De actualisatie van de bestemmingsplannen betreft het bestemmingsplan ‘Buitengebied, binnendijks deel’ en het bestemmingsplan ‘Buitengebied, buitendijks deel’, alsmede alle tussentijdse herzieningen en wijzigingen daarvan.
Een kaart met het plangebied van de voorgenomen bestemmingsplanherziening wordt ter inzage gelegd. Deze kaart ligt met ingang van 15 oktober 2015 gedurende 6 weken tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis. De stukken kunnen ook worden ingezien op de website www.maasdriel.nl onder Wonen en Leven / Bouwen en bestemmingsplannen / Voornemen.
Er wordt geen gelegenheid gegeven tot inspraak of om zienswijzen ten aanzien van dit voornemen in te dienen.
Onafhankelijke instanties worden in dit stadium niet in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over dit voornemen.
Later wordt meer informatie over de te volgen procedure, de mogelijkheden tot inspraak en het indienen van zienswijzen gegeven en worden ook de instanties geraadpleegd.
Voornemen planMER voor de bestemmingsplanherziening
(artikel 7.9 Wet milieubeheer)
In het kader van de voorbereiding van de herziening van de bestemmingsplannen wordt een planMER-procedure doorlopen. De eerste stap in de procedure van een planMER is deze kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van een planMER.
Er worden geen stukken betreffende het voornemen openbaar gemaakt. Wel wordt opgemerkt dat de kaart met het plangebied van de voorgenomen bestemmingsplanherziening tevens het plangebied, waarvoor de planMER wordt opgesteld, weergeeft. Voor de raadpleegbaarheid van deze kaart wordt verwezen naar de vorige paragraaf ‘Vooraankondiging bestemmingsplanherziening’.
Er wordt geen gelegenheid gegeven om zienswijzen ten aanzien van dit voornemen in te dienen.
Onafhankelijke instanties worden in dit stadium nog niet in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over dit voornemen.
Informatie over de te volgen procedure en de mogelijkheden voor het indienen van zienswijzen volgt later. In een later stadium worden ook de instanties geraadpleegd. De planMER zal te zijner tijd samen met het ontwerp van de bestemmingsplanherzieningen (buitendijks en binnendijks) voor zienswijzen ter inzage gelegd worden.
In het milieueffectrapport zal tevens een passende beoordeling worden opgenomen in verband met de mogelijk significante gevolgen voor binnen en op korte afstand van de gemeente Maasdriel gelegen Natura 2000-gebieden als bedoeld in artikel 1, onderdeel n, van de Natuurbeschermingswet 1998.
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met de gemeente Maasdriel en vragen naar de heer N. Aarts.
Naar boven