Vaststelling bestemmingsplan ‘1e partiële herziening Zuidplas West’ te Nieuwerkerk aan den IJssel
Logo Zuidplas
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 16 september 2015 het bestemmingsplan ‘1e partiële herziening Zuidplas West’ te Nieuwerkerk aan den IJssel gewijzigd heeft vastgesteld.
Inhoud plan
Het plangebied is gelegen in het buitengebied van Nieuwerkerk aan den IJssel, ten noorden van het bedrijventerrein Hooge Veenen. De locatie wordt als volgt begrensd:
  • Aan de noordzijde door de Eerste Tochtweg;
  • Aan de oostzijde door de perceelsgrens die loopt ten oosten van de woning aan Eerste Tochtweg 24;
  • Aan de zuidzijde door de Albert van ’t Hartweg;
  • Aan de westzijde: door de perceelsgrens die loopt ten westen van de woning aan Eerste Tochtweg 34.
Het primaire doel van het voorliggende bestemmingsplan ‘1e Partiële herziening Zuidplas West’ is het (opnieuw) toekennen van een glastuinbouwbestemming op het betreffende perceel. Dit omdat de beoogde ontwikkelingen in het kader van de transformatie van de Zuidplaspolder ter plaatse geen doorgang vinden.
Terinzage legging
Het raadsbesluit en het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 8 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpZuidplasWestPH1-Va01). Daarnaast kunt u de stukken als pdf-bestand ook inzien via de gemeentelijke website (www.zuidplas.nl).
Beroep
Als u tijdens de inzagetermijn tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan indient, kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u niet tijdig zienswijzen heeft ingediend, kunt u alleen tegen de gewijzigde onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan beroep instellen als u belanghebbende bent.
Voorlopige voorziening
Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift betaalt u griffierecht.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht, of toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.
Naar boven