Gemeente Nijkerk - Procedure hogere grenswaardenVenestraat-Callenbachstraat
Logo Nijkerk
Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken bekend dat zij op 30 juni 2015 overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) hogere waarden hebben vastgesteld ten behoeve van een herontwikkeling op de locatie Venestraat-Callenbachstraat in Nijkerk.
Het bestemmingsplan Venestraat-Callenbachstraat, Nijkerk voorziet in het planologisch mogelijk maken van twaalf grondgebonden woningen op de locatie Venestraat-Callenbachstraat in Nijkerk. Uit het voor dit plan uitgevoerde akoestisch onderzoek blijkt dat vanwege wegverkeer op de Frieswijkstraat bij een aantal woningen een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde aan de orde is en een procedure hogere grenswaarden gevolgd dient te worden.
Inzage
Het besluit hogere grenswaarden ligt vanaf vrijdag 9 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage. Het is in te zien in de Publiekswinkel van het Stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 14 033. Het besluit is tevens te raadplegen via www.nijkerk.eu (Ruimtelijke plannen).
Beroep
Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag door belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbesluit een zienswijze in te dienen. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn.
Diegene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Nijkerk, 8 oktober 2015

Naar boven