Terinzagelegging plandeel bestemmingsplan Kijkduin-Ockenburgh n.a.v. uitspraak Raad van State
Logo 's-Gravenhage
Procedure
Op 18 december 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Kijkduin-Ockenburgh gewijzigd vastgesteld. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 20 januari 2015 de gemeenteraad omtrent het bestemmingsplan Kijkduin-Ockenburgh een reactieve aanwijzing gegeven er toe strekkende dat: “Wijzigingsbevoegdheid artikel 7 ‘Gemengd-2’, lid 7” geen onderdeel blijft uitmaken van het bestemmingsplan.
Gedurende de termijn van terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan Kijkduin-Ockenburgh is beroep ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tevens is er beroep ingediend tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Het bestemmingsplan Kijkduin-Ockenburgh is op 20 maart 2015 in werking getreden met uitzondering van het plandeel waarop de aanwijzing is gegeven.
 
Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State
Op 16 september 2015 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens uitspraak gedaan op het beroep tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Het beroep is gegrond verklaard en het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland is vernietigd.
Door deze uitspraak maakt het plandeel “Wijzigingsbevoegdheid artikel 7 ‘Gemengd-2’, lid 7” weer onderdeel uit van het vastgestelde bestemmingsplan Kijkduin-Ockenburgh.
 
Terinzagelegging onderdeel “Wijzigingsbevoegdheid artikel 7 ‘Gemengd -2, lid 7”
Het plandeel “Wijzigingsbevoegdheid artikel 7 ‘Gemengd-2’, lid 7” wordt van 9 oktober tot en met 19 november 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:
- op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl waar het plandeel te vinden is onder planID: NL.IMRO.0518.BP0262AKijkdOck-50VA;
- op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;
- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 16.00 tot 20.00 uur alleen op afspraak).
Beroepsmogelijkheid
Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden alleen tegen het voornoemde plandeel dat weer onderdeel uitmaakt van het vastgestelde bestemmingsplan Kijkduin-Ockenburgh beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Het plandeel van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 20 november 2015, tenzij gedurende bovengenoemde termijn naast het indienen van een beroep een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dat het geval is, treedt het plandeel niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Den Haag, 5 oktober 2015

Burgemeester en wethouders van Den Haag,

Namens deze:

Dienst Stedelijke Ontwikkeling, Teammanager Afdeling Juridische Zaken, mr. R. Sakkee

Naar boven