Vaststelling wijzigingsplan “Keizersdijk 30-34, Raamsdonksveer”
Logo Geertruidenberg
Het college heeft op 29 september 2015 het wijzigingsplan “Keizersdijk 30-34, Raamsdonksveer” gewijzigd vastgesteld. 
 
Het ontwerpwijzigingsplan heeft betrekking op de realisatie van een bibliotheek. In de bibliotheek is een oppervlakte van 300 m2 opgenomen als verhuurbare ruimte. Volgens de voorwaarden van de wijzigingsbevoegdheid mag hierin eventueel detailhandel gevestigd worden. Op dit moment is nog niet bekend hoe deze ruimte wordt ingevuld. In het wijzigingsplan wordt voor de toekomst de mogelijkheid voor wonen op de verdieping open gehouden, waarbij het aantal woningen niet meer dan 6 mag bedragen. In het wijzigingsplan wordt een doorsteek naar het achterliggende parkeerterrein mogelijk gemaakt tussen de percelen Keizersdijk 34 en 36.
 
Ligging plangebied
Het plangebied wordt begrensd door de Keizersdijk in het zuidwesten, het parkeerterrein Oostpolder in het noordoosten en de panden Keizersdijk 28 en 36 aan weerszijden.
 
Het ontwerpwijzigingsplan heeft van 26 juni tot en met 6 augustus 2015 ter inzage gelegen. Op het plan zijn een drietal zienswijzen ingediend.
 
Wijzigingen bij vaststelling
Het college heeft ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan de volgende wijzigingen aangebracht:
 
  • 1.
    In paragraaf 2.3 van de toelichting van het wijzigingsplan wordt een zin toegevoegd, dat de hoofdingang van de bibliotheek aan de Keizersdijk ligt;
  • 2.
    De ecologieparagraaf is aangevuld;
  • 3.
    De bodemparagraaf is aangevuld;
  • 4.
    Het advies van de waterbeheerder is verwerkt.
     
Communicatie
U kunt het vastgestelde wijzigingsplan en bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag 9 oktober 2015 tot en met donderdag 19 november 2015 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het wijzigingsplan inzien op www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Beroep
Als u uw zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan op tijd aan het college kenbaar heeft gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest uw zienswijze bij het college kenbaar te maken, kunt u van zaterdag 10 oktober 2015 tot en met vrijdag 20 november 2015 beroep instellen.
 
Het beroepschrift moet worden gericht aan:
De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019
2500 EA 's-Gravenhage
 
Het instellen van beroep schort de werking van het wijzigingsplan niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.
 
Het wijzigingsplan treedt in werking op 21 november 2015, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
 

Naar boven