Advertentie raadsbesluit tot wijziging van de grens van het gezoneerde industrieterrein De Pijp, Kagerweg en Noordwijkermeerpolder (artikel 41, lid 4 van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht).
Logo Beverwijk
*************************************************************************************************
Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 oktober 2015 een besluit heeft genomen tot wijziging van de grens van het gezoneerde industrieterrein De Pijp, Kagerweg en Noordwijkermeerpolder. Hiertoe had eerder een ontwerpbesluit ter visie gelegen waartegen zienswijzen waren ingediend. De zienswijzen werden ongegrond bevonden. Het raadsbesluit heeft betrekking op een gebied dat is gelegen nabij / rond het bedrijf Abeko b.v. en Fort Velsen aan de Kanaalweg aan de zuidwestzijde van het bedrijventerrein Kagerweg op de grens van De Pijp. De exacte situatie staat weergegeven op een tekening met het nummer 2015-011.
Door dit besluit zijn Abeko B.V. en Fort Velsen binnen de grens van het gezoneerde industrieterrein van De Pijp, Kagerweg en Noordwijkermeerpolder gebracht en hierdoor is er een eenduidig toetsingskader ontstaan voor milieuvergunningen in het kader van geluidhinder. De bedrijven op dit industrieterrein mogen samen niet meer geluid produceren dan wat eerder is vastgesteld bij woningen en op de grens van de zone rondom het industrieterrein. De beschikbare geluidruimte wordt gedeeld met andere bedrijven die zich op het industrieterrein bevinden, maar in de praktijk is er voldoende ruimte beschikbaar.
Het besluit tot wijziging van de grens van het gezoneerde industrieterrein De Pijp, Kagerweg en Noordwijkermeer ligt ter visie gedurende 6 weken met ingang van vrijdag 9oktober 2015 tot en met donderdag 19november 2015.
Binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen kan beroep worden ingesteld
bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, door
  • -
    degenen die zienswijzen hebben ingebracht én belanghebbenden zijn;
  • -
    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken overeenkomstig afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.
Beroep kan alleen worden ingesteld in de periode waarin de stukken gedurende genoemde 6 weken ter inzage liggen.
Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt van de zijde van genoemde Afdeling bestuursrechtspraak een griffierecht in rekening gebracht.
(Zie www.raadvanstate.nl voor meer informatie).
U stelt beroep in door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u naam en adres, de datum en de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit van het bestuursorgaan met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019 ; postcode 2500 EA te ’s-Gravenhage.
Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist kan een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.81 e.v. Algemene wet bestuursrecht). Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd.
NB. Het besluit is digitaal te raadplegen en te downloaden (pdf) via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek “Bouwen / verbouwen”…. meer en dan naar bestemmingsplannen / plannen in voorbereiding/ milieuplannen.
De genoemde stukken kunnen ook worden ingezien in de omschreven periodeop werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk.
Het Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur.
Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk
Beverwijk, 7 oktober 2015.
Burgemeester en wethouders voornoemd.
Naar boven