Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied herziening Arnhemseweg 105, nutstuin
Logo Leusden
Burgemeester en wethouders van Leusden maken bekend dat vanaf donderdag 1 oktober 2015 het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied herziening Arnhemseweg 105, nutstuin ter inzage ligt.
Het bestemmingsplan
Het plangebied omvat de gronden die deel uitmaken van het voormalige nutstuingedeelte zoals dat aanwezig is binnen het complex van Huize De Boom, bestaande uit: de moestuin, de voormalige tuinmanswoning, de wagenschuur en de oranjerie. Binnen de begrenzing van het plangebied zijn tevens nog een oude kas aanwezig en een tuinmuur.
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het herstel van cultuurhistorisch waardevolle elementen binnen het landgoed in de vorm van de voormalige nutstuin en het herstel van als rijksmonument aangewezen bebouwing (oranjerie en wagenschuur), alsmede de sloop en herbouw van de voormalige tuinmanswoning die deel uitmaakt van het nutstuin-complex.
Ter inzage legging
Het ontwerp bestemmingsplan, met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang van 1 oktober tot en met 11 november 2015 ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeentehuis. Het omgevingsloket is geopend op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur.
Vanaf 1 oktober 2015 zijn de stukken ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.leusden.nl/Arnhemseweg105.
Daarnaast is het ontwerp bestemmingsplan in te zien op de landelijke website 
De officiële bronbestanden kunt u downloaden op
Zienswijzen
Gedurende de genoemde termijn kan iedereen bij de gemeenteraad van Leusden naar keuze mondeling of schriftelijk zienswijzen omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegestuurd aan de gemeente Leusden, afdeling Beleid, Postbus 150, 3830 AD Leusden. Voor het mondeling inbrengen van zienswijzen kan tot drie werkdagen vóór afloop van de termijn van de ter inzage legging, telefonisch via het nummer 14 033 een afspraak worden gemaakt met afdeling Beleid.
U kunt uw schriftelijke zienswijze ook mailen naar gemeente@leusden.nl o.v.v. zienswijze ontwerp bestemmingsplan Buitengebied herziening Arnhemseweg 105, nutstuin. Vergeet niet uw naam en adresgegevens te vermelden, deze hebben wij nodig om de zienswijzennota toe te sturen. Een per mail ontvangen zienswijze wordt op dezelfde manier behandeld als een per post ontvangen zienswijze. De afhandeltermijn is daardoor langer dan gebruikelijk voor een e-mailbericht.
Kijk voor meer algemene informatie over bestemmingsplannen op www.leusden.nl/bestemmingsplannen.
Planidentificatienummer: NL.IMRO.0327.137.0301
Naar boven