Gemeente Montferland - Vastgesteld bestemmingsplan “Toevoeging Centrum ’s-Heerenberg e.o.”
Logo Montferland
Burgemeester en wethouders van Montferland maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2015 heeft besloten het bestemmingsplan “Toevoeging Centrum ’s-Heerenberg e.o.” vast te stellen.
Bij uitspraak van 25 maart 2015 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Centrum ’s-Heerenberg e.o” vernietigd voor zover het de plangrens rondom de zogeheten ‘Lidl-locatie’ (hoek Oudste Poortstraat-Klinkerstraat betreft), omdat het onvoldoende gemotiveerd was waarom deze locatie niet was opgenomen in dit bestemmingsplan. Daarbij heeft zij ook aangegeven dat de gemeenteraad binnen 26 weken een nieuw besluit dient te nemen. Met het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Toevoeging Centrum ’s-Heerenberg e.o” wordt hier uitvoering aan gegeven.
Dit bestemmingsplan betreft een toevoeging op het bestemmingsplan “Centrum ’s-Heerenberg e.o.” en heeft betrekking op de ‘Lidl-locatie’ op de hoek Oudste Poortstraat – Klinkerstraat. In het vigerende bestemmingsplan is voor deze locatie een woonbestemming opgenomen die aansluit bij het Masterplan ’s-Heerenberg. Deze bestemming is in dit nieuwe bestemmingsplan wederom opgenomen. Als gevolg daarvan is de supermarktfunctie voor een tweede keer onder het overgangsrecht gebracht.
Het bestemmingsplan ligt met ingang van 8 oktober 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 in Didam en is teven digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website www.montferland.info of via www.ruimtelijkeplannen.nl.
Gedurende de hierboven genoemde termijn kan door belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treed dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Zie ook de kolom elders op deze pagina voor meer informatie over het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om voorlopige voorziening.
Naar boven