Aanmeldingsnotitie m.e.r. beoordeling rioolwaterzuiveringsinstallatie Roelofshoeveweg 4
Logo Duiven
Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat met ingang van donderdag 8 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt:
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit voor de uitbreiding van de bestaande rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) aan de Roelofshoeveweg 4 te Duiven.
Wet milieubeheer
Op 23 juni 2015 is door Waterschap Rijn en IJssel een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling ingediend voor de uitbreiding van de bestaande RWZI aan de Roelofshoeveweg 4. De uitbreiding betreft het voornemen om slib van buiten de inrichting te accepteren en te verwerken. In de bestaande situatie wordt al wel slib uit de eigen installatie verwerkt. Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 juncto artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.
Burgemeester en wethouders hebben besloten dat er geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Uit de aanmeldingsnotitie blijkt dat zich ten aanzien van de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zullen voordoen die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken.
Inzage
Het besluit en de relevante stukken liggen met ingang van donderdag 8 oktober 2015 tot en met woensdag 18 november 2015 voor iedereen ter inzage bij het Loket omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Dit loket is van maandag tot en met vrijdag op afspraak geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Daarnaast zijn de stukken digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Duiven www.duiven.nl.
Bezwaar en beroep
Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning activiteit milieu. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.
Meer informatie
Voor vragen of inzage van de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met mevrouw A. Leferink. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0316) 27 93 34.
Naar boven