Vaststelling bestemmingsplannen Casterhoven, deelplan A, fase 2 en fase 4a en definitief besluit vaststelling hogere grenswaarde
Logo Neder-Betuwe
Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend dat de gemeenteraad op 17 september 2015 de volgende bestemmingsplannen heeft vastgesteld:
• Bestemmingsplan Casterhoven. Deelplan A, fase 2
Dit plan heeft als doel om maximaal 71 woningen op Casterhoven fase mogelijk te maken. Het plangebied betreft grofweg het gebied ten oosten van de ontsluitingsweg van Casterhoven met de Broekdijk en het bedrijventerrein “Broekdijk”. De gronden die direct grenzen aan het bedrijventerrein en aan de zuidelijke kavels langs de Broekdijk zijn niet in dit plan opgenomen.
• Bestemmingsplan Casterhoven, Deelplan A, fase 4a
Dit heeft als doel om de bouw van woningen aan de Hoofdstraat (tussen de nrs. 97 en 99) en achter de woning aan de Broekdijk 50 te Kesteren mogelijk te maken.
Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken tevens bekend dat zij op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde heeft vastgesteld voor de geluidsbelasting op de voorgevel van de woningen aan de Hoofdstraat (tussen de nrs 97 en 99).
De bestemmingsplannen en het besluit tot vaststellen hogere grenswaarde liggen met ingang van 8 oktober 2015 t/m 18 november 2015 ter inzage. Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststellen hogere grenswaarde kunnen worden ingezien bij het omgevingsloket van het gemeente, burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden.
Tevens kunnen de bestemmingsplannen worden ingezien:
• digitaal op www.nederbetuwe.nl onder Veel bezochte pagina’s --> Bekendmakingen --> 2015 -> week 41 -> Ruimtelijke ontwikkeling -> Vaststelling bestemmingsplannen ‘Casterhoven, deelplan A, fase 2 en 4a’
Schriftelijk beroep: tijdens inzagetermijn en mogelijk door belanghebbenden, die kunnen aantonen, dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest; adres: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.
In werking treding: het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Opheusden, oktober 2015

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe,

Naar boven