Kennisgeving terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Landgoed Sancta Maria’
Logo Noordwijk
Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8, derde lid, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), de gemeenteraad op 10 september 2015  het bestemmingsplan ‘Landgoed Sancta Maria’ ongewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens besloten om geen exploitatieplan, als bedoeld in artikel 6.12 Wro, vast te stellen.
Plangebied
Het plangebied ligt dicht bij de duinrand en wordt doorsneden door de gemeentegrens van Noordwijk en Noordwijkerhout. Het plangebied als geheel wordt aan de noordzijde begrensd door de Langevelderlaan met daarachter de landbouwgronden (bollenvelden). Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door de duinen van Noordwijk. De zuid- en zuidwestzijde van het plangebied worden begrensd door de bollenvelden op het grondgebied van de gemeente Noordwijk en Noordwijkerhout. Het plangebied betreft de gronden van het voormalige centrum voor psychiatrie Langeveld.   
Doel van het bestemmingsplan
Het vastgestelde bestemmingsplan vormt het juridisch kader waarbinnen in dit plangebied de beoogde nieuwe ontwikkeling mogelijk wordt gemaakt. Deze ontwikkeling is gericht op de realisatie van een woongebied en behoud van de cultuurhistorische-, landschaps- en natuurwaarden.
Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Landgoed Sancta Maria’ met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 14 oktober 2015 gedurende zes weken (dus tot en met 24 november 2015) voor een ieder ter inzage. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken raadplegen:
  • 1.
    Via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met de codering NL.IMRO.0575.BPLgSanctaMaria-VA01;
  • 2.
    Via de gemeentelijke website www.noordwijk.nl door achtereenvolgens te klikken op de knoppen ‘Wonen’, ‘Woonomgeving’ en ‘Bestemmingsplannen’. Onder ‘Actueel nieuws bestemmingsplannen’ treft u dan het vastgestelde bestemmingsplan aan;
  • 3.
    Tijdens de openingstijden van de gemeentewinkel aan de Voorstraat 42.
Beroep indienen
Tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Landgoed Sancta Maria’ kan met ingang van de dag na terinzagelegging gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage door:
  • 1.
    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerp bestemmingsplan naar voren heeft gebracht;
  • 2.
    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan naar voren te brengen.
De indiener van een beroepschrift kan –als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist- een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van voornoemde Afdeling. Zowel aan het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na de periode van terinzagelegging, tenzij binnen de genoemde termijn van terinzagelegging, in samenhang met een ingesteld beroep, een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
 
Deze bekendmaking is gepubliceerd in de Staatscourant en de plaatselijke editie van de Noordwijker van 13 oktober 2015 en digitaal op de gemeentelijke website.
 
Burgemeester en wethouders van Noordwijk,
13 oktober 2015.
 
Naar boven