Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bennekomseweg 55-57, 2015’
Logo Renkum
De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 30 september 2015 het bestemmingsplannen ‘Bennekomseweg 55-57, 2015’ gewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.
Ten behoeve van dit bestemmingsplan heeft het college op 18 augustus 2015 het besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) voor de bouw van de nieuwe woning aan de Bennekomseweg 57 te Heelsum vastgesteld.
Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wgh met bijlagen liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van 7 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0171rh-va02 en op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0171rh-/NL.IMRO.0274.bp0171rh-va02
 
Het bestemmingsplan maakt de bouw van één grondgebonden woning mogelijk naast en ten westen van de bestaande woning aan de Bennekomseweg 55 te Heelsum. Ter plaatse van de nieuw te bouwen woning geldt nu al een woonbestemming maar dan zonder een bouwvlak (bouwrecht voor een woning). Omdat de nieuwe woning gerealiseerd wordt op het grote perceel van de bestaande woning aan de Bennekomseweg 55 heeft het betremmingsplan ook betrekking op die bestaande woning. Voor de bestaande woning verandert er echter weinig. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kadastrale percelen bekend als Renkum, sectie B, nummers 1638 en 1693.
Het bestemmingsplan is naar aanleiding van de ingediende zienswijze alleen op het volgende onderdeel gewijzigd. Op de verbeelding is de breedte van het bouwvlak van de nieuw te bouwen woning aan de Bennekomseweg 57 met één meter versmald, waardoor de ruimte tussen de nieuw te bouwen woning en het terrein Villa Laura met één meter is vergroot. Ambtshalve zijn er nog een paar (ondergeschikte) wijzigingen doorgevoerd zoals het opnemen van een parkeerregeling met parkeernormen en het op de verbeelding wijzigen van het bestemming ten westen van het nieuwe bouwvlak van de nieuw te bouwen woning aan de Bennekomseweg 57 naar de bestemming ‘Tuin’. Om alle wijzigingen te zien wordt verwezen naar hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan.
 
Het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai is genomen voor de nieuw te bouwen woning aan de Bennekomseweg 57 te Heelsum die een hogere geluidsbelasting (55 dB) ondervindt dan de grenswaarde uit de Wgh als gevolg van de Bennekomseweg.
 
Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan of de vastgestelde hogere grenswaarde wegverkeerslawaai. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.
Aangezien het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.
Naar boven