Bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Friesickweg 2 (Didam)”
Logo Montferland
Burgemeester en wethouders van Montferland, maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 24 september 2015 het bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Friesickweg 2” heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot de bouw van een woongebouw met twee wooneenheden en inpandige bijgebouwen in het kader van functieverandering naar wonen aan de Friesickweg 2 te Didam.
Het vastgestelde bestemmingsplan is licht gewijzigd ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, dat eerder ter inzage heeft gelegen. De aangebrachte wijzigingen voorzien in enige verduidelijking in de toelichting en enige aanpassing van de bestemmingsregels, de bouwregels en specifieke gebruiksregels van de bestemming ‘wonen-woongebouw’.
Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 8 oktober 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 te Didam en is tevens via www.montferland.info en/of www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.
Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen de hieronder genoemde belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
  • -
    een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;
  • -
    een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;
  • -
    een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Montferland bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan heeft aangebracht.
Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Didam, 7 oktober 2015
Burgemeester en wethouders van Montferland
Naar boven