Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord (als gevolg van bestuurlijke lus tussenuitspraak Raad van State)
Logo Alphen aan den Rijn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord (als gevolg van bestuurlijke lus tussenuitspraak Raad van State)
Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 24 september 2015 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Alphen Noord’, inclusief bijbehorende bestanden, gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het op 28 november 2013 vastgestelde bestemmingsplan. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 8 april 2015 van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 28 november 2013. Hierbij heeft de Afdeling de gemeenteraad opgedragen om de geconstateerde gebreken te herstellen, met in achtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak. De gebreken zagen op de wijze van legalisatie van de paardenstal en paardenweide/-bak op het perceel naast Ridderbuurt 6 (kadastraal bekend als Gemeente Oudshoorn, sectie B, nummer 4984). Bij herstel van de gebreken diende de raad toepassing te geven aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.
Aanpassingen in ter inzage gelegde ontwerp bestemmingsplan
Gelet op de tussenuitspraak zijn de gebreken gemotiveerd hersteld in het bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord, dat in ontwerp vanaf 11 juni tot en met 22 juli 2015, gedurende 6 weken, ter inzage heeft gelegen.
Onderstaande aanpassingen zijn in het ter inzage gelegde ontwerp reeds opgenomen:
  • Op de inventarisatiekaart (Bijlage 6 behorende bij de regels) wordt aan het perceel de functiekleur Hobbymatige paardensportactiviteiten en tuinen gegeven waardoor de verklaring van de inventarisatiekaart ook wordt aangepast;
  • De aanwezige paardenstal krijgt een bouwvlak op de verbeelding en op de inventarisatiekaart wordt bovendien aan dit bouwwerk de functie paardenstal toegekend;
  • In artikel 3.2 onder p wordt voorzieningen ten behoeve van hobbymatige paardensportactiviteiten en tuinen toegevoegd;
  • In artikel 3.3.2 onder k (specifieke bouwregels voor niet-agrarische functies) wordt voorzieningen ten behoeve van hobbymatige paardensportactiviteiten toegevoegd en in de bijhorende bijlage 1 van de regels worden voor het perceel specifieke bouwregels opgenomen;
  • De paardenweide/-bak krijgt de aanduiding Paardenbak op de verbeelding en de inventarisatiekaart.
 
Hierop zijn geen zienswijzen meer ingediend.
Gewijzigde vaststelling
Het op 24 september 2015 vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord is ten opzichte van dit ontwerp ambtshalve gewijzigd. De plangrens van het bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord is afgestemd op de plangrens van het bestemmingsplan N207-Noord met identificatienummer NL.IMRO.0484.B110N207noordaadr-VA01, op 10 april 2014 vastgesteld door de raad, zodat de plangebieden aan elkaar grenzen en niet overlappen. De motivering ten aanzien van de wijze van legalisatie, zoals weergegeven in het college- en raadsbesluit, wordt tevens opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan. Voor een compleet overzicht verwijzen wij u naar het raadsbesluit.
Wanneer en waar kunt u het plan inzien?
Vanaf 8 oktober t/m 18 december 2015, gedurende zes weken, ligt het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord inclusief bijbehorende bestanden, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B084buitengebalpnd-VA02, ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / actuele bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.
Hoe kunt u beroep instellen?
Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad van 24 september 2015 beroep worden ingesteld door:
  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan met de reeds opgenomen aanpassingen niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;
  • belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad op 24 september 2015 bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.
Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking.
Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.
Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 28 november 2013 hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.
Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het OfficeManagement van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling op telefoonnummer 14 0172.
Naar boven