Verleende omgevingsvergunning ten behoeve van de aanleg van een fietspad en bijbehorende werkzaamheden in de Amsterdamse Waterleiding duinen
Logo Zandvoort
Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken op grond van het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo) en de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat op 24 september 2015, verzonden d.d. 25 september 2015 een omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° Wabo, voor het onderstaande project.
 
Het project
De aanvraag om een omgevingsvergunning (geregistreerd als 2015-VV-017) is ingediend door de provincie Noord-Holland voor de volgende activiteiten:
  • Kappen van een boom of vellen van een houtopstand;
  • Het uitvoeren van handelingen met gevolgen voor beschermde plant- en diersoorten;
  • Het uitvoeren van handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden;
  • Het verrichten van werkzaamheden in een grondwaterbeschermingsgebied;
  • Het verrichten van bouwwerkzaamheden;
  • Het afwijken van het bestemmingsplan wegens strijdig gebruik;
  • Het uitvoeren van werkzaamheden op grond van het bestemmingsplan.
 
Het project bestaat uit het aanleggen van een fietspad met de daarbij behorende werkzaamheden en voorzieningen, waaronder het kappen van 150 bomen. Het project ligt in het Natura2000-gebied.
 
Het project is gelegen in de gemeenten Zandvoort en Bloemendaal en betreft de realisatie van een recreatieve fietsverbinding tussen de Haarlemmermeerpolder en de kust bij Zandvoort. Onderdeel van deze route is een traject door de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen tussen entree de Oase en de natuurbrug Zandpoort over de Zandvoortselaan.
 
Het fietspad, net voorbij de aansluiting op de Dienstweg tot aan de natuurbrug over de Zandvoortselaan valt binnen de grenzen van het bestemmingsplan “Zandvoort Zuid”. De aanleg van het fietspad is in strijd met de voorschriften van dit bestemmingsplan.
 
Het project is gelegen op het grondgebied van de gemeenten Bloemendaal en Zandvoort. Burgemeester en wethouders van Zandvoort behandelen als zijnde bevoegd gezag, de aanvraag om de  omgevingsvergunning.
 
Verklaringen van geen bedenkingen
Voor het project zijn de volgende verklaringen van geen bedenkingen afgegeven:
  • Verklaring van geen bedenkingen van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland d.d. 12 augustus 2015 voor handelingen/activiteiten  waarvoor een ontheffing nodig is van de Flora- en Faunawet;
  • Verklaring van geen bedenkingen van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland Nederland d.d. 19 augustus 2015 in verband met de ligging in en nabij het Natura2000-gebied waardoor de Natuurbeschermingswet 1998 van toepassing is;
  • Verklaring van geen bedenkingen van de Gemeenteraad van Zandvoort d.d. 22 september 2015 in verband met het afwijken van bestemmingsplan “Zandvoort Zuid”.
 
Terinzagelegging
De verleende omgevingsvergunning inclusief de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 2 oktober 2015 voor een periode van zes weken (beroepstermijn) ter inzage bij:
- Het publiekscentrum in het gemeentehuis van Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158 te Overveen. Geopend maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Alleen van 08.30 – 12.30 uur is een medewerker voor eventuele vragen beschikbaar.
- De centrale balie van het raadhuis van Zandvoort, Swaluëstraat 2 te Zandvoort. Geopend zonder afspraak op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en donderdag van 17.00 uur tot 20.00 uur. Voor eventuele vragen kan telefonisch of via de balie een afspraak worden gemaakt.
 
De stukken zijn tevens raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website www.zandvoort.nl.
 
Beroep
Tegen de verleende omgevingsvergunning kan gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging (beroepstermijn) een gemotiveerd beroepschrift worden ingediend door een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbesluit zienswijzen heeft ingebracht of aantoont dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. Dit gemotiveerde beroepschrift moet worden gericht aan de Rechtbank Haarlem, sector bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR Haarlem.
 
De voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland locatie Haarlem kan op verzoek een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening kan worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland locatie Haarlem, sector bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
 
Het besluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Het aantekenen van beroep schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
 
Naar boven