Kennisgeving bestemmingsplan “De Ruyterstraat 36”
Logo Rotterdam
Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 17 september 2015 het bestemmingsplan ‘De Ruyterstraat 36’ (NL.IMRO.0599.BP2089DeRuyterstr-) heeft vastgesteld.  
 
Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 oktober 2015 tot en met 13 november 2015 ter inzage bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 22a.
 
In het kader van het project ‘Zelfbouw Rotterdam’, waarbij geïnteresseerden een pand geheel naar eigen wensen kunnen bouwen, is de gemeente voornemens het kavel op de hoek van De Ruyterstraat en de Marinestraat in eigendom uit te geven. Ter plaatse kan een gemengd programma worden gerealiseerd, bestaande uit minimaal 4 en maximaal 10 woningen en, enkel op de begane grond de mogelijkheid voor een niet-woonprogramma,
zoals kantoor- en/of bedrijfsruimte.
Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Tegen het vaststellingsbesluit kan van 3 oktober 2015 tot en met 13 november 2015 beroep worden ingesteld door:
- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;
- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;
 
Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.
 
Rotterdam, 30 september 2015
Burgemeester en wethouders voornoemd,
namens dezen,
 
drs. P.W. Verhoeven
Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling
 
Naar boven