Beoordeling MER-aanmeldingsnotities
Logo Bergen (Li)
Burgemeester en Wethouders van Bergen (L) maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.
 
Op 13 juli 2015 is namens Landbouwexploitatiebedrijf Cornelissen BV een MER-aanmeldingsnotitie ingediend voor de inrichting aan Kleine Horsterweg 2 en 5, 5853 GC in Siebengeald (kadastraal bekend gemeente Bergen, sectie R, nummers 520, 665, 965 en 966). De bedrijfsvoering van de varkenshouderij en mestverking wordt aangepast waarbij sprake is van een uitbreiding.
De bovengenoemde activiteiten zijn onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.17 van de Wet milieubeheer.
 
Burgemeester en Wethouders van Bergen hebben op 8 september 2015 besloten dat géén milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden voordat een definitieve beslissing wordt genomen op de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit.
Naar de mening van Burgemeester en Wethouders van Bergen leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.
Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 1 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage.
 
De stukken liggen voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 te Nieuw Bergen. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. Voor het inzien van de stukken dient u zich te melden bij de centrale balie.
 
Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening Wet milieubeheer aan de orde worden gesteld.
Naar boven