WIJZIGINGSPLAN ‘WIJZIGING 1 – TWEE KERNEN – 2012’ VASTGESTELD, OSS
Logo Oss
Burgemeester en wethouders van Oss stelden op 22 september 2015 het wijzigingsplan ‘Wijziging 1 – Twee Kernen - 2012’ vast. Het plan gaat over het Engwijkpad 38 te Lith. Hieronder leggen wij uit wat dit plan betekent. Ook leest u of en hoe u kunt reageren.
Wat is een wijzigings plan?
Een wijzigingsplan wijzigt een bestemmingsplan. In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook in een wijzigingsplan staat welke functies grond heeft. Het wijzigings- en bestemmingsplan samen, bepalen of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het wijzigings- en bestemmingsplan passen.
Waar gaat het wijzigingsplan over?
Het wijzigingsplan ‘Wijziging 1 - Twee Kernen - 2012’ gaat over het stoppen van het veehouderijbedrijf aan het Engwijkpad 38 te Lith. De agrarische bedrijfswoning wordt een burgerwoning en diverse voormalige agrarische gebouwen worden gesloopt. De gronden ten noorden van het Engwijkpad 38 worden landschappelijk ingepast.
U kunt het wijziging splan en de bijbehorende stukken bekijken
U kunt vanaf donderdag 1 oktober 2015 tot en met woensdag 11 november 2015 de volgende stukken bekijken:
  • het besluit van burgemeester en wethouders over het wijzigingsplan
  • het wijzigingsplan
  • andere stukken over het wijzigingsplan, zoals de toelichting, onderzoeksrapporten en andere bijlagen
U kunt deze stukken bekijken:
  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl
  • (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur
De bronbestanden van het wijzigingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.
Het identificatienummer van het wijzigingsplan is NL.IMRO.0828.WZ1tweekernen2012-VG01
Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het wijziging splan?
Bent u het niet eens met het wijzigingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van 1 oktober 2015 tot en met 11 november 2015.
U kunt alleen beroep instellen als u:
  • belang heeft bij het wijzigingsplan, én
  • gereageerd heeft (een zienswijze heeft ingediend) op het ontwerpwijzigingsplan. Heeft u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan wel aantonen dat u redelijkerwijs niet heeft kunnen reageren.
U stuurt uw beroepschrift aan:
De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019
2500 EA DEN HAAG
U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Stelt u uiterlijk 11 november 2015 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.
De Voorzieningenrechter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.
U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen.
Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.
Wanneer tre e d t het wijziging splan in werking?
Het wijzigingsplan treedt in werking op 12 november 2015 tenzij er iemand vóór 12 november 2015 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.
Hebt u nog vragen?
Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met dhr. H. van Creij van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.
Naar boven