Vaststelling bestemmingsplan "Bentwoud” Waddinxveen
Logo Waddinxveen
De gemeenteraad heeft op 16 september 2015 het bestemmingsplan "Bentwoud” gewijzigd vastgesteld.
Het doel van het bestemmingsplan is om een planologisch -juridisch kader te bieden voor het realiseren van het Bentwoud in het noordwesten van Waddinxveen. Daarnaast wordt een schuur aan het Noordeinde van een bouwvlak voorzien, deze schuur was abusievelijk niet opgenomen in het bestemmingsplan Waddinxveen Noord-West.
Het plangebied van bestemmingsplan Bentwoud is gelegen ten noorden van de Maaltocht en ten westen van de Eerste Tocht. Voor het exacte plangebied wordt u verwezen naar de verbeelding bij het bestemmingsplan.
Wijziging
De wijziging bij vaststelling is naar aanleiding van zienswijzen van het hoogheemraadschap Rijnland en van Liander. De zienswijzen zijn gericht op:
  • de opname van twee 50kV-kabelverbindingen op de verbeelding en de regels;
  • het waterpeil in het plangebied; en
  • het Noordeinde als waterkering. De dubbelbestemming voor een 50kV-kabelverbinding is toegevoegd en de waterparagraaf is aangepast. Ook is (ambtshalve) de dubbelbestemming waterstaat-waterkering geschrapt nu deze niet op de verbeelding terugkomt.
Inzien
De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan “Bentwoud” (NL.IMRO.0627.bpbentwoud-0401) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 1 oktober 2015 gedurende zes weken (tot en met 11 november 2015) tijdens openingsuren ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Waddinxveen. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via www.waddinxveen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroep
Gedurende de periode van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend of door een belanghebbende aan wie niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze heeft ingediend. Het is voor een ieder mogelijk om rechtstreeks beroep in te stellen tegen het gewijzigde deel van het bestemmingsplan. Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van voormelde beroepstermijn.
Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien dit gebeurt binnen de beroepstermijn, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Waddinxveen, 30 september 2015
Naar boven