Vastgestelde besluiten gemeentelijke coördinatieregeling Bestemmingsplan Verlenging derde baan SnowWorld, Omgevingsvergunning SnowWorld en Watervergunning SnowWorld, gemeente Zoetermeer
Logo Zoetermeer
STEDELIJKE ONTWIKKELING
 
Bekendmaking
 
Vastgestelde besluiten gemeentelijke coördinatieregeling
Bestemmingsplan Verlenging derde baan SnowWorld,
Omgevingsvergunning SnowWorld en
Watervergunning SnowWorld
 
Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) de volgende besluiten met ingang van 25 september 2015 gedurende zes weken gelijktijdig ter inzage worden gelegd:
  • Het door de gemeenteraad op 14 september 2015 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Verlenging derde baan SnowWorld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen.
  • De door het college van burgemeester en wethouders op 15 september 2015 vastgestelde omgevingsvergunning SnowWorld.
  • De door dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Rijnland op 24 juni 2015 vastgestelde watervergunning SnowWorld (V59530).
 
Toelichting
 
Coördinatieregeling
Om het plan te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan, een omgevingsvergunning en een watervergunning nodig. De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig op te laten lopen met de watervergunning en het bestemmingsplan. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één beroepschrift tegen één of meer van de gecoördineerde vastgestelde besluiten.
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 27 januari 2015 besloten de coördinatieregeling ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen voor de realisering van de verlenging van de derde baan van SnowWorld. Dit is ook conform het bepaalde in de Coördinatieverordening van de gemeente Zoetermeer.
 
De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld, voorbereid en ter inzage gelegd. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de besluitvorming omtrent de omgevingsvergunning. De dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Rijnland vormen het bevoegde gezag omtrent het besluit over de watervergunning.
 
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Verlenging derde baan SnowWorld
 
Plangebied
Het plangebied omvat het complex SnowWorld gelegen aan de Buytenparklaan 30 en de directe omgeving van het complex. Daarnaast behoort het eiland gelegen tussen het Buytenpark en de Meerpolder tot het plangebied.
 
Inhoud
Het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van SnowWorld met een verlenging van de derde baan. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Een aantal zienswijzen heeft aanleiding gegeven tot het aanpassen van de regels en/of toelichting van het bestemmingsplan. Ambtshalve zijn de regels en toelichting ook op een aantal punten gewijzigd. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij het raadsbesluit behorende Nota van Aanpassingen bestemmingsplan Verlenging derde baan SnowWorld (zie bijlage bij het bestemmingsplan).
 
Omgevingsvergunning
De Omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten ‘bouwen’, ‘aanleggen’ en ‘wijzigen van een inrichting’ (milieu). De omgevingsvergunning maakt het mogelijk om de verlenging van de derde baan te realiseren en de inrichting SnowWorld in bedrijf te hebben. De omgevingsvergunning is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunning. Ambtshalve en naar aanleiding van de zienswijzen tegen de ontwerp omgevingsvergunning is de omgevingsvergunning aangepast. Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in de omgevingsvergunning (zie blz. 6 van de omgevingsvergunning).
 
Watervergunning
Op 24 juni 2015 hebben dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Rijnland de watervergunning SnowWorld vastgesteld. De vergunning ziet op de toename van het verhard oppervlak als gevolg van de uitbreiding van SnowWorld. Tegen de ontwerpvergunning zijn geen zienswijzen ingediend. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpwatervergunning.
 
Terinzagelegging vastgestelde besluiten
Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning, de watervergunning en bijbehorende stukken zijn met ingang van 25 september 2015 gedurende zes weken in te zien bij de Omgevingsbalie in de centrale hal van het stadhuis.
 
De stukken met betrekking tot de watervergunning zijn in de hiervoor genoemde periode eveneens in te zien bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het bezoekadres is: Archimedesweg 1, 2333 CM te Leiden Telefoon: (071) 306 30 63, fax: (071) 512 39 16 . De openingstijden zijn: van 8.00 uur tot 17.30 uur.
 
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00029-0003
 
Instellen van Beroep
De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.
Met ingang van 25 september 2015 bestaat gedurende zes weken (tot en met 5 november 2015) de mogelijkheid schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend of kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden (die wel of geen zienswijze hebben ingediend) mogelijk schriftelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht, en tegen de wijzigingen die het college heeft aangebracht bij de vaststelling van de omgevingsvergunning.
 
Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten:
  • a.
    uw naam en adresgegevens;
  • b.
    de dagtekening;
  • c.
    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
  • d.
    de redenen waarom u zich niet met het besluit kan verenigen.
 
U kunt uw beroepschrift onder vermelding van ‘Coördinatiebesluit Verlenging derde baan SnowWorld, gemeente Zoetermeer’ richten aan:
Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019,
2500 EA ’s-Gravenhage.
 
Verzoek om voorlopige voorziening
Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Om dit laatste te bereiken kan gedurende de hiervoor genoemde beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Griffierecht
Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.
 
Inwerkingtreding
De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.
 
Informatie
Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.
Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.
 
Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: http://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/verlenging-derde-baan-snowworld-en-inspraakbesluit_64858.html.
 
Het bestemmingsplan Verlenging derde baan SnowWorld met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op
 
De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op
 
De omgevingsvergunning en watervergunning zijn eveneens digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: http://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/verlenging-derde-baan-snowworld-en-inspraakbesluit_64858.html.
 
Zoetermeer, 24 september 2015
 
Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,
de secretaris, de burgemeester,
 
 
drs. H.M.M. Koek Ch.B. Aptroot
 
Naar boven