Vastgesteld bestemmingsplan “Parkzoom 2015” en besluit hogere waarden, Bergschenhoek, Lansingerland
Logo Lansingerland
Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat het bestemmingsplan “Parkzoom 2015” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0155-VAST op 10 september 2015 door de gemeenteraad is vastgesteld. Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn vermeld in de Nota zienswijzen en staat van wijzigingen bestemmingsplan “Parkzoom 2015” bij het raadsbesluit. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. Tevens maakt het college bekend dat zij op 14 juli 2015 het besluit hogere waarden inzake het bestemmingsplan “Parkzoom 2015” heeft genomen.
Beschrijving bestemmingsplan en besluit hogere waarden
Het bestemmingsplan “Parkzoom 2015” is een actualisatie van het bestemmingsplan “Parkzoom” dat in september 2005 is vastgesteld. Voor de nog te ontwikkelen gebieden zijn flexibelere regels opgenomen, zodat bij de ontwikkeling beter op de marktsituatie kan worden ingespeeld. De wijk Parkzoom ligt tussen de HSL en de kern Bergschenhoek en wordt in het noordoosten globaal begrensd door de Jacob Marislaan en de bebouwing en in het zuidwesten door de Boterdorpseweg. In het bestemmingsplan is ook het voorzieningengebied aan De Zijde, met de sporthal, de twee scholen en het Islamitisch Cultureel Centrum opgenomen.
Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan vindt u in de Nota zienswijzen en staat van wijzigingen bestemmingsplan “Parkzoom 2015”, die als bijlage 6 bij de toelichting is opgenomen.
Het besluit hogere waarden is opgenomen voor die delen van Parkzoom, die ten opzichte van het oude plan uit 2005 planologisch zijn gewijzigd, zoals Parkzoom 3. Ook het besluit hogere waarden is als bijlage 5 bij de toelichting opgenomen.
Inzage
Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken ligt vanaf woensdag 23 september 2015 ter inzage. U kunt het plan inzien:
•via ruimtelijkeplannen.nl:
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0155-VAST
•via Ruimtelijke plannen Lansingerland: http://1621.roview.net/
Beroep
Tegen beide besluiten onafhankelijk kunnen belanghebbenden vanaf donderdag 24 september tot en met woensdag 4 november 2015 een (schriftelijk) beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:
  • tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;
  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;
  • die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan dan wel bij de vaststelling van het besluit hogere waarden zijn aangebracht.
Voorlopige voorziening
Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Griffierecht
Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).
In werking treding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden treden in werking op donderdag 5 november 2015, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven